onsdag 23. november 2016

Amming og sjokolade

Nordens største utvalg! Grunnen til at amming og sjokolade ikke går sammen er samme grunn som kaffe og te. Mange ammende sier at de nærmest føler at godterihyllene roper etter dem når de er på handletur.


Amming og sjokolade

Søtsug og sjokolade. Gry Hay sier at det ikke er noen spesiell grunn til at de skal føle det slik. Dette handler nok først og fremst om svingninger i blodsukkeret.


Blant alt er sjokolade og amming mest opptatt. Så er sjokolade trygt for å amme babyer? Kan ammende mamma spise sjokolade ? Først først, ja, du kan spise sjokolade under amming fordi den gir sukker og kan gi deg energi. Men ammende mødre bør begrense eller til og med utrydde sjokoladeinntak dersom de eller deres babyer reagerer på sjokolade. Helsedirektoratet anbefaler mødre til å være forsiktig med alkoholholdige drikker.


Amming og sjokolade

Melken til en mor som har drukket alkohol vil inneholde alkohol i mengder som tilsvarer det som finnes i morens blod. Alkoholkonsentrasjonen vil derfor aldri bli særlig høy i morsmelk. Jeg spiser masse sjokolade og har ikke merket noe til noe magevondt hos mini på grunn av det. Om lille reagerer på melkeprotein holder det ikke å kutte ut sjokolade , da må alt av melk ut av kosten.


Koffeinen i kaffe gir vel mer problemer med å sove enn vondt i magen. Dersom det finnes allergier eller matintoleranse i familien kan det være en større mulighet for at barnet ditt også vil utvikle dette. Det er i så fall en utredning som skal gjøres i samarbeid med lege og helsestasjon.


I de fleste tilfeller vil ikke amming by på spesielle problemer. Men vi velger jo sjokolade for kosens skyl ikke for helsens. Fordeler av sjokolade er ganske stor, hvis det er en virkelig høy kvalitet uten tillegg av en food kjemi. Gjennomsnittlig inntak av koffein hos en kaffedrikker er 3-4mg koffein per dag. Et høyt koffeininntak defineres som over 7mg koffein per dag - dette tilsvarer seks store kopper med kaffe.


Hos nyfødte brytes koffein ned veldig sakte. Kan Amming Moms spise sjokolade ? Første ting først, ja, du kan spise sjokolade under amming fordi det gir sukker og kan gi deg energi. Grovhakk sjokolade og hasselnøtter og tilsett i røren. Sett deigen med hjelp av to teskjeer på bakepapirkledt stekebrett.


Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Skal man helst ikke spise sjokolade nr man ammer?


Amming og kosthold - hva br du vre forsiktig med? Hva er det med sjokolade og amming ? Ved å vente en tid før neste amming , vil mengden alkohol i blodet, og derved i. Et høyt inntak av amme-te kan også være uheldig for barnet, så ikke drikk mer enn. Venner du deg til å spise mye sjokolade eller annet konsentrert søtt og fett,.


Amming og sjokolade

Inneholder benzylalkohol som kan gi anafylaktoide reaksjoner. I tillegg til kaffe finner du også koffein i te, cola, energidrikker og sjokolade. Ammende kvinner bør holde seg til under 1til 2mg koffein om dagen. I svangerskapet og har ikke helt klart legge det av meg. BSU Bustadsparing for ungdom Ein sparekonto er ein enkel og grei mte setja unna litt pengar p. E passelig på tuppa her.


Desverre har æ klart å utvikle alvorlig nøtteallergi. No har æ leita høyt å lavt, men æ klare altså ikkje å finne en einaste en sjokolade uten spor av nøtter. Kos deg med din mørke sjokolade og legg enhver bekymring til siden.


Amming og sjokolade

Problemet måtte evt vært sukkeret, men du har ikke problemer med vekten sier du, og mengden du spiser er jo heller slett ikke stor. Koffeininnholdet i kakao (som er det du kanskje har lest om) er så lavt i kakao i forhold til kaffe osv at det kan du se helt bort fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg