torsdag 3. november 2016

Føling uten diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Lett føling Du kan fortsette med det du holder på me bare du får i deg karbohydrater som for eksempel søt drikke eller druesukker.


Føling uten diabetes

Hvis det er lenge til neste målti kan det også være nødvendig å spise noe (brø knekkebrød e.l.) Moderat føling Du må avbryte det du holder på me men klarer deg uten hjelp. Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)? Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Føling er veldig vanlig hos de som har diabetes og pasienter som bruker diabetesmedisin. For lavt blodsukker er et symptom på for mye insulin.


Blodsukker under 2. Det synker da faktisk så lavt at man får lavt blodsukker, og dette kan gi symptomer som ligner føling ved lavt blodsukker hos de med diabetes som bruker insulin eller sulfonylurea-tabletter. Det er dette som er reaktiv hypoglykemi, altså lavt blodsukker som respons på mat som har blitt inntatt litt tidligere. Noen har en tendens til å produsere for mye, uten at man finner noen årsak. En skjelden gang kan det komme av en liten insulinproduserende svulst i bukspyttkjertelen (insulinom), som kan fjernes kirurgisk. Grunnen til at vi som har diabetes får føling , er rett og slett at vi ikke alltid klarer å vurdere hva som er riktig insulindose.


Føling uten diabetes

Og de fleste vet at føling er mer alvorlig enn som så. Men ettersom jeg er den med diabetes og liksom skal vite best, og jeg reagerer såpass mildt ved en føling , kan det føre til at andre får den samme, useriøse oppfatningen av hypoglykemien. Og det er ikke en oppfatning jeg vil at folk skal ha. Det kribler i kroppen, men ikke på en god måte.


Jeg svetter og er kald samtidig. Er utrolig trøtt og vil bare sove videre. Drømmer at jeg må rekke noe, rekke over alt jeg har på planen i morgen.


Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Nerveskader eller dårlig blodsirkulasjon i bena kan føre til at enkelte personer med diabetes får nedsatt reaksjonsevne og ikke er raske nok med pedalene.


Har du diabetes type og disse symptomene, bør du også måle ketonstoffer i urinen med en urinstiks. Du kan også få små mengder ketoner i urinen ved faste og etter en føling , men da er blodsukkeret ikke høyt. Diabetes er en sykdom hvor sukkerinnholdet i blodet er forhøyet. Alene på hybel med føling er den rareste følelsen jeg noen gang har hatt.


Føling uten diabetes

Men opptil hver fjerde person med diabetes type merker ikke tidlig nok at de får føling. Alvorlig føling kan gi redusert oppmerksomhet, og kan for eksempel føre til at de ikke kan kjøre bil – og mister førerkortet. Nye og strengere regler for førerkort har gjort saken mer aktuell enn tidligere.


Ved diabetes er det for lite eller manglende dannelse av hormonet insulin i bukspyttkjertelen. Ved inntak av mat og drikke får da hjernen nok blodsukker uten insulintilførsel, mens vev og muskulatur blir sulteforet. Sjeldent en dag uten føling. Det hører med til sjeldenhetene at jeg opplever en dag uten føling eller lavt blodsukker. Men, dette er kanskje vanlig?


Føling uten diabetes

Det skal dermed sies at det ikke er alvorlige følinger jeg har. I tillegg kjenner jeg veldig fort om blodsukkeret begynner å bli for lavt. Det trenger nødvendigvis ikke å være en føling. Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Lavt blodsukker (hypoglykemi) er en tilstand som vanligvis forårsakes av for stor dose insulin ved diabetes type 1. Diabetes , formelt diabetes mellitus, også kalt sukkersyke (foreldet), er en kronisk sykdom med høyt blodsukker som skyldes absolutt eller relativ insulinmangel, eventuelt også insulinresistens.


Tilstanden krever rask behandling. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg