onsdag 9. november 2016

Første gravid tegn

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid.


Første gravid tegn

Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Noen kvinner har imidlertid uregelmessig menstruasjon, andre har blødninger i første delen av svangerskapet, så endring i mensblødning er ikke alltid et pålitelig tegn. Gravid uke for uke.


LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Men jeg skjønte ikke at jeg var gravid før jeg tok testen og den var postitiv.


Første gravid tegn

Tok den for å utelukke at jeg var gravid , men bommet litt der ja. Og har i ettertid sett at symptomene var flere: sulten hele tiden, veldige humørsvingninger, ømme bryst. Er gravid for første gang, så det slo meg ikke at jeg kunne være gravid. Så morgenkvalme er nok mer enn myte, for det kan komme gjennom hele døgnet. Ellers er det kanskje mest symptomer de første ukene, og det kan jo være godt for mange som lurer litt på om de egentlig er gravide.


Les også Er jeg gravid - dette skjer med kroppen store NEI når du er gravid. Diskuter med andre som nylig er blitt gravide. Helst skal du ta tilskudd av folsyre før du blir gravid , men har du ikke rukket det, er det ingen grunn til å vente. Folat fås på apoteket.


Ikke at have tegn på graviditet eller at få samtlige graviditetstegn fortæller ikke noget omkring, hvordan graviditeten i øvrigt kommer til at forløbe. Det er langt fra sikkert, at du har alle symptomerne, hvis du er gravid. Du kan godt være gravid , selvom du ingen symptomer har.


Der er kun er én helt sikker måde at vide på, om du er gravid. Helt fra de første tegnene på at du er gravid og frem til termin, er det mange gravide som opplever en del kroppslige plager. PlussTid-ekspert og jordmor Karin Johansson ved Oslo Jordmor og Kvinnesenter forteller at enkelte kvinner merker endringer på kroppen den siste tiden før fødsel.


Med de to minste hadde jeg ingen tegn før test. Første uka etter positiv test hadde jeg med alle ømme bryster, stikninger i lysken, lette menssmerter som kom og gikk. Det var det som fikk meg til å lure på om jeg faktisk var gravid. Noe som er et bonus for meg, da mine alltid har vært ufølsomme! Andre symtpomer har vært minket matlyst (totalt IKKE lyst på snop) og trøtthet den første måneden.


De aller første tegnene på overgangsalder kan komme allerede i 30-årene. Det aller første tegnet på at overgangsalderen er nær, er nemlig ofte usynlig. Det er at kvinnen ikke blir gravid selv om menstruasjoner fortsatt er normale. Jeg viste ikke jeg var gravid før jeg var uker på vei. Ukene før jeg testa var jeg sinnsykt trøtt og sliten,helt uten energi var på jobb og sov helt til neste dag.


Kvalmen kom rett etter j hadde testa. Og varte helt til uke 13. Brystene bl større og hardere. I uke fem er menstruasjonen forsinket med én uke.


På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg