fredag 21. september 2018

Gravid røkt laks

Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Gravid røkt laks

Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier). Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Dersom du skal lage sushi selv, se Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet (bakterier). Spis gjerne laks og laksefisker. For å unngå enkelte sykdommer som kan være farlige under svangerskapet, bør du bare spise gravet eller røkt fisk hvis den er helt fersk og nypakket.


Det samme gjelder sushi. Røkt laks er på grunn av høyere saltholdighet og lavere fuktighets lengre holdbarhet enn fersk laks. Varmrøkt laks Også varmrøkt laks er ofte først saltet og tørket før den er røkt. Den store forskjell mellom varm og kald røkt laks ligger i det faktum at varme røkt laks er røkt ved en temperatur på til grader. Sushibiter med laks , kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi, frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg.


Kan vi gravide spise røkt mat? Jeg tenkte mest på røkt laks , og pølser,. For å gjøre en vurdering av laksen har vi sett på innholdet av umettet fett, protein og salt. Rødvin er ikke å anbefale til røkelaks.


For det første er laksen ganske fet, og når du i tillegg har røkpreget, vil dette krasje med garvestoffene i en rødvin, og du vil få en ekkel, metallisk smak i munnen. Hvis du absolutt vil ha en rødvin, kan du til nød prøve en barbera, men vi vil ikke anbefale det. Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Vi har oppskriften. Kjøp nå, test deg hjemme. I år gravet jeg laksen selv, noe som slett ikke er vanskelig. Jeg skal på julebord i dag og forreten er røkt laks. Prøv du også da vel!


Når du vil velge det beste! Har skikkelig lyst på det. Kosthold for gravide. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Spørsmål: Hei Jeg er i utgangspunktet svært glad i fisk, men etter at jeg ble gravid kan jeg ikke fordra det.


Jeg blir uvel og kvalm bare ved tanken, og jeg har forsøkt å spise. Frys en passe porsjonsbit eller to etter at den er tatt ut av vakumpakken! Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken.


Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne. Salting av røket laks. Tror ikke det er sunt med mye sukker i kosten.


Hilsen tidligere Brskeby Fisk, Oslo. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg