mandag 30. juni 2014

Trøtt og sliten

Trøtt og sliten

Er du kraftløs eller nedfor? Sjekk Reverse Therapy og lær hva kroppen ønsker. Og det er ikke alltid nok søvn hjelper.


Trøtt og sliten

Her kan du lese om mulige årsaker til at du aldri føler deg helt uthvilt, og noen råd for å bli mindre trøtt og sliten. Mye kan stjele både den fysiske og psykiske energien din. Her er fjorten mulige årsaker til at du alltid er trøtt , ifølge nettstedet Health.


Det kan ha veldig mange årsaker, og det første du bør gjøre hvis du er trøttere enn vanlig er å se på søvnvanene dine, men det kan også være helt andre årsaker til at du helst vil sove hele dagen. DEPRESJON: Det å føle seg trøtt og sliten kan være en begynnende depresjon Foto: NTB Scanpix Vis mer Når fysisk sykdom er årsaken. Hvis du føler deg trett og sliten uten at du forstår grunnen, stiller saken seg litt annerledes, mener legen. Det kan være flere årsaker til at du stadig føler deg trøtt og sliten til tross for at du sover de anbefalte 6-timene per døgn. Mange kvinner opplever jernmangel og symptomene er blant annet tretthet, nedsatt fysisk yteevne og svimmelhet.


Trøtt , slapp og sliten. Mange av disse vet ikke at de går rundt med en livstruende sykdom. Jeg er så trøtt og sliten for tiden.


Føler meg helt fjern til tider, og det legger helt klart en demper på det sosiale livet. Går som oftest i seng mellom og 1 men er like trett og sliten uansett hvor lenge jeg sover. Man er trøtt og sliten både på jobb og når man kommer hjem til ektefelle og barn.


Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden. Man begynner tilbringe mer og mer tid i sofaen foran tv’en (gjerne med en øl eller fire). Det er normalt å være trøtt , hvis man er nedtrykt eller går igjennom en følelsesmessig hard periode i livet.


Det kan også være en naturlig del av en sorg- eller krisereaksjon. Eksempler på jernrike matvarer er blodpudding, leverpostei, storfekjøtt, fjærfe, blåskjell, grove kornprodukter, jernberiket brunost og prim, spinat og grønnkål. Stopp opp og ta noen dype pust med magen.


Trøtt og sliten

Når vi er stresset puster vi ofte i korte drag, noe som gir deg lite oksygen og bare gjør deg mer stresset og sliten. Hvis du er trøttere enn vanlig visse tider på året, f. Som regel er det imidlertid ikke noe galt med tenåringen selv om han er sliten , trøtt , sur og sulten, men legen syns ikke det er så rart at foreldre reagerer når det blide, lille barnet deres praktisk talt endrer seg over natten. Hvis du ikke har hatt barn i tenårene før, vet du jo ikke at det gjerne er slik. Og etter det var jeg fremdeles sløv og sliten , kvalm etc.


Orket ingenting, dagen etter var det helt likt, forferdelig trøtt og sliten , og litt kvalm. Da jeg la meg klarte jeg ikke slappe av, prøvde å lukke øyene men da kjentes det som om jeg var litt svimmel, og jeg bråvåknet noen ganger av meg selv. De siste månedene sånn ca har jeg alltid vært trøtt og sliten.


Trøtt og sliten

Jeg sover 7-timer hver natt, dette skal være nok søvn, så det er nok ikke det som er problemet. Tidligere hadde jeg en ganske hektisk hverdag, var oftest bare hjemme for å sove, og trivdes godt med det, jeg tar det litt roligere nå for tiden. Alle går gjennom perioder de er slitne og alt føles ut som et ork.


Men hvordan vet man at man er utbrent?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg