mandag 16. juni 2014

Snørrete nese

Snørrete nese

Dersom du plages med rennende nese over ti og du ikke er forkjølet, bør du kontakte legen din. Rennende nese kan blant annet være et tegn på allergi. Produktene som nevnes her virker både mot tett og rennende nese og skal ikke brukes i mer enn dager sammenhengende.


Hvorfor blir vi snørrete ? Nesepolypper samt store falske mandler vil kunne føre til følelse av tett nese og munnpusting. Den rammede kan ha nedsatt luktesans og snorker ofte mer enn vanlig, og får lett hodepine. Fremmedlegeme i nesen. Tilstanden skilles fra allergisk rhinitt ved fravær av kløe i nese og øyne, debut av plagene på et senere tidspunkt (over prosent etter 20-årsalderen), mer konstant nesetetthet og helårlige plager.


Slimet fra nesen er vanligvis fargeløst. Ifølge Øystein Eskelan overlege på Ahus og spesialist i øre nese hals sykdommer ved Drøbak ØNH AS, er vanlig snørr som oftest gjennomsiktig og tyntflytende. Tilstander som irriterer nesen vil gjøre at snørrproduksjonen øker i volum. Den medisinske betegnelsen for tett nese er nasalstenose. Den vanligste årsaken til tett nese er forkjølelse, men hvis du ofte er tett i nesen, bør du finne ut årsaken til dette.


Oppsøk fastlegen for dette i første omgang, som kan henvise til en ØNH-lege. Jeg er forkjøla og nesen renner konstant. Går med et papirlommetørkle under nesa døgnet rundt. Finnes det gode kjerringråd mot dette?


Jeg klarer ikke å bruke nesespray eller annet som må langt oppi nesegangene. Niels Christian Stenklev er førsteamanuensis på Universitetet i Tromsø og spesialist i øre- nese -halssykdommer. Han bør vite det meste om snørr. Fra vi blir smitta til vi begynner å merke det, tar det cirka to dager. Er konstant snørrete i nesa og har vært det hele livet.


Har ikke andre forkjølelsesymptomer som sår hals og redusert energi. Har heller ikke symptomer på allergi som kløe osv. Noen som har en teori for hvorfor jeg har det sånn? Jeg kjenner ikke noe snørr og er aldri snørrete. Jeg har prøvd å snyte meg og brukt nesespray o. Jeg har allergi, men det er ikke det fordi jeg vet når jeg har allergi.


Behandling av tett nese. Det er bare helt tett. Hvis du forgjeves har prøvd vanlige slimhinneavsvellende nesedråper og nesespray mot din tette nese eller har vært tett i flere uker, kan det hende du har symptomer på allergi.


Ta i så tilfelle kontakt med legen din, som kan gjennomføre en allergiutredning. Saltvann (for eksempel reseptfritt Otrimer) er ekstra godt for en tett nese. Dette er spesielt viktig hos barn som ikke kan snyte seg.


Saltvann kan du bruke så ofte og gjennom så lang tid som du ønsker uavhengig av alder. Ved å skylle nesen med saltvann oppnår du. Ved vanlige forkjølelser er det ikke snørr som hoper seg opp som tetter nesa. Forkjølelsesviruset kan vitterlig gjøre at du blir snørrete , men det er hovne slimhinner som faktisk gjør at nesa blir tett og det kjennes vanskelig å puste.


Og dessverre kan du ikke blåse bort denne hevelsen ved å pusse nesa til du besvimer av utmattelse. Blant annet kan det bli vanskeligere å puste ordentlig, noe som kan gi dårligere søvn. Tett nese er en plagsom affære. Ofte kan man også føle seg litt slapp og døsig. Snørrete babyer sover dårlig Hold babyens nese ren, og tørk bort alt snørr for å beskytte huden rundt nesen.


Du kan smøre litt sinksalve eller babyolje under nesen hvis huden blir rø irritert eller tørr. Når man har tett nese , er det også vanskelig å få sove, og slim som renner ned i halsen, kan føre til hoste. Jeg har begynnende forkjølelse (sår hals og litt rennende nese ). Skal i narkose (bare et kort inngrep på dagkirurgi) om noen dager, og stått lenge på venteliste. Har noen av dere et godt tips, slik at jeg kan bli kvitt symptomene?


Kennelhoste er en smittsom luftveisinfeksjon som rammer de øvre luftveiene hos hun og det kan sammenlignes med når vi har en kraftig forkjølelse. Virker på nese - og øyesymptomer 1. Nesespray virker mot tett nese , rennende nese , kløe og nysing. Noen har også effekt på øyesymptomer: rødhet, kløe og rennende øyne.


Virkningen avhenger av innholdet i nesesprayen. Effekten av allerginesespray kan deles opp i det som kalles innsettende effekt og langtidseffekt. Operasjon:Hvis nesa er helt tett eller polyppene er svært plagsomme, vil du kunne bli henvist til en øre- nese -hals-lege eller en øre- nese -hals-avdeling for å få dem fjernet. Fjerning av nesepolypper er en liten operasjon som foregår i lokalbedøvelse. Jeg har en sønn på år som har slitt med tett rennende nese , hoste og stadig sår hals konstant i over et år.


Han har allergi, Bjørke pollen og gress er det han reagerer aller kraftigst på. Bjørk 7Timotei 1Burot Hund 5. Vi har en hund som ikke røyter og som aldri er på rommet hans, og han koser ikke med den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg