tirsdag 24. juni 2014

Kveite i folie

Kveite i folie

Kveite med grønnsaker bakt i folie oppskrift med kalorier, allergener og pris. En enkel middag av kveite og grønnsaker, og den baker seg selv i folie på grillen. Utenfor grillsesongen egner oppskriften seg også i ildfast form i stekeovnen. Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant.


Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn. Ta ut formen, legg kveiten over grønnsakene med skinnsiden opp og dekk med folie. Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del, det skal vise grader når kveiten er ferdig. Mariner fisken i Teryakisaus i stedet for italiensk dressing.


Bruk ts revet ingefær, ts finhakket hvitløk og ½ chili sammen med grønnsakene, eller i stedet for noen av dem. Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av våre favoritter hvor kveiten ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og fløte.


Kveite i folie

Sunn og god oppskrift på grillet kveite med deilig tilbehør som avokado og aspargesbønner. Fisken kan grilles rett på grillristen eller på folie med litt olivenolje på. Kveite regnes som en av havets mest eksklusive fisk og er egner seg godt som festmat. Det nydelige, hvite fiskekjøttet kan stekes, ovnsbakes eller grilles.


Server den gjerne med godt, smeltet urtesmør. Denne middagen er den første av flere middager som kommer på bloggen og er kjempegod julemiddag. Kveite til jul er noe som jeg alltid har sett fram til. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Denne ovnsbakte varianten kan gjøres klar tidlig på dagen og settes i kjøleskapet inntil gjestene kommer.


Kveite er for mange et fast innslag på julemenyen. Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør som eplesmørsaus, byggrisotto og gulrotpuré.


Stekt kveite Ei panne med gyllenbrun, stekt kveite står også klar til servering. Filetene er først stekt i nøytral olje på ganske høy temperatur, for så å forsiktig smørstekes det siste. En kveite er så full av muskler at den trenger litt tid til mørning,.


Kveiten skal rett inn i ovnen, uten folie over og uten krydder. Saltet kommer etter steking. Det vil si at den helst skal ligge på is noen dager. Thomas Madsen, som er kjøkkensjef ved Brasseri Akvariet i Bergen, forteller at han foretrekker kveite som er mellom to til sju dager gammel. Jeg har laget kveite til jul i over år.


Den er fantastisk smakfull og fin i konsistensen, og et herlig avbrekk til den tradisjonelle kjøttmaten. Gudegaven fra havet. Nordmenn spiser stadig mer kveite , og forbruket har i løpet av en treårs periode steget med over prosent. Kveita er et kjært barn med mange navn.


Kveite i folie

Det viser tall fra Eksportutvalget for fisk og GfK-Norge. Les mer om denne saken. Smør aluminiumsfolien med litt olje og fordel grønnsakene på arkene. Dryss over litt salt og pepper.


Legg et stykke kveite over grønnsakene og drypp italiensk dressing over. La den ligge slik og marinere i minutter. Strø revet ost på toppen, pakk sammen igjen og legg fiskepakkene på. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking.


Oppskriften får du fra Tina Nordström. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper. Ingredienser - personer 5g gulrot 5g grønne bønner (haricots verts) fedd presset hvitløk 600–8g kveite (i tykke fileter) dl hvitvin Saften av sitron Små ferskpoteter (ca. stk.) ss lett crème fraîche Salt og pepper. Legg fire stykker stekefolie på kjøkkenbenken. Helstekt kveite er lettvint å lage når du har mange til bords.


Jeg syntes den får et annet preg når den er helstekt enn å koke eller steke kveiteskiver. Anbefaler å bruke steketermometer. Da har du god oversikt når den er ferdig.


Overaskende raskt går det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg