mandag 30. juni 2014

Kvalm når jeg spiser

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når jeg våkner om morgen er det nesten uutholdelig å spise. Jeg blir kvalm av alt jeg spiser , selv om jeg elsker det til vanlig. Jeg bare lurer på hva som skjer med kroppen min?


Men nå når jeg prøver å spise blir jeg kvalm med en gang og må legge meg på sofaen i mange timer før det går over.

Jeg har spist litt lite i det siste pga dårlig tid. Fant ikke noen tråd på dette, så jeg poster denne: I den siste uka har jeg blitt kvalm og fått vondt i magen hver gang jeg har spist mat. Det er verst om morgenen, og mindre ubehagelig når jeg beveger meg (heldigvis). Hallo De siste to dagene har jeg blitt kvalm når jeg skal få i meg mat.


Det er sinnssykt ubehagelig og det ender jo opp med at jeg spiser mindre enn normalt. Er jeg borti noe kanskje? Vil nevne at jeg ikke kaster opp når dette skjer og det går som oftest over etter en kort stund.


SVAR: Hei Takk for at du skriver til ung.

Jeg vet ikke hvorfor du blir kvalm av å spise. Du sier du ikke vil gå til legen, men det er viktig at du får sjekket dette hos helsepersonell og får hjelpen. Selv misstenker jeg har noe er feil med kosten og at dette påvirker magen, kvalme og tretthet og svimmelhet.


Jeg sliter en del med at jeg veier for mye, og har dermed prøvd å endre kosten et titalls ganger, da også med å spise normalt når jeg spiser normalt føler jeg med OK, men legger på meg i en fei. De aller fleste har nok opplevd å bli dårlig i bilen, flyet, båten eller på toget. Det er bevegelsen du utsettes for når du reiser som ofte utløser kvalme. Heldigvis finnes det medisiner for de som er sterkt plaget. Disse virker ved at de stabiliserer denne nerven.


Når du er kvalm er mat det siste du tenker på. Her er noen råd om hvilke matvarer du bør styre unna, og hva du kan gjøre for å bli mindre kvalMatråd når du er plaget av kvalme. Kilder: Oppdatert 24.


Kvalme og brekninger. Jeg går ikke akkurat på do fordi jeg føler jeg må spy, men når jeg spiser har jeg plutselig begynt å føle akutt kvalme. Det er som om det skjer noe i magen din i det jeg svelger, som om kroppen bare ikke vil ha det jeg blir bare ekkel klarer ikke kose meg. Det som skjer når du har reaktiv hypoglykemi, ofte kalt omvendt diabetes er at kroppen produserer for mye insulin etter måltidene, slik at blodsukkeret blir lavt i stedet.


Måler du blodsukkeret ditt til en time etter et målti kan du ha reaktiv hypoglykemi. Det er dessverre ikke så lett å gi deg noe godt svar på dette.

Så lenge man ikke spiser så store mengder mat at man blir stappmett, så er det ingen god g. Jeg fikk tips idag om sette en alarm hver time og spise da. Nr du er plaget av kvalme og oppkast er det selvflgelig forstelig at det. Ubehaget kan arte seg som oppblsthet, kvalme, brekninger og.


Mat og kosthold: Hvorfor blir jeg kvalm nr jeg spiser og er jeg for t. Men jeg spiser veldig seint, og lenge før jeg rekker å bli mett, så sier det plu. Er ikke kvalm fra morgenen av, men så fort dagen er ordentlig i gang, begynner jeg å bli kvalm. Det er veldig ubehagelig. Når jeg er kvalm ,får jeg en følelse av å kaste opp, men gjør det ikke. Jeg prøvde å spise en gulrot, og brekker meg, jeg prøvde meg på en snack`a jack, og ble kvalm.


Jeg er ikke gravid så det er ikke derfor. Brødmat er uaktuelt. Det er ingenting som frister, men jeg er suuuulten! Forrige gang var jeg ikke kvalm , men hadde derimot null matl. Jeg selv er ikke spesielt glad i frokost, og trives best hvis det går noen timer fra jeg står opp og til jeg spiser.


For tiden spiser jeg frokost fordi jeg skal opp i vekt og er nødt for å få i meg nok mat, men jeg kjenner at jeg føler meg oppblåst, småkvalm og uggen frem til lunsjtider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg