torsdag 26. juni 2014

Spontanabort uke 3

Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort.


En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen.

Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Fasitsvar finnes ikke, men mange mener nok det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstruasjonssyklus. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22.


Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Når du har passert uke 1 er du som regel trygg, sier hun.


Hun forklarer at en spontanabort per definisjon er et svangerskap som går til grunne før fullgåtte uker av svangerskapet. Etter uke kalles det en senabort og senere i svangerskapet kalles det en prematur fødsel, sier hun.

De ventet kanskje med å dele nyheten til andre enn de helt nærmeste fram til nå. Hvorfor er uker sett på som så magisk? Men egentlig er det en litt tilfeldig valgt grense.


Magesmerter ved graviditet 3. Kan man spontanabortere på grunn av sjokk eller fall? Plutselig følelsesmessige sjokk som for eksempel dårlige nyheter, og mindre skader som for eksempel som følge av å skli og falle, er ikke knyttet til spontanabort. Kun 1-prosent av alle kvinner i fruktbar alder vil oppleve eller flere spontanaborter.


LES OGSÅ: spørsmål og svar om spontanabort. Hva er en spontanabort ? Risiko for ny spontanabort ? Dersom en kvinne opplever tre påfølgende spontanaborter bør hun utredes med tanke på eventuell bakenforliggende årsak, råder Romundstad. Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12.


Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Her er litt fakta jenter, synes det kan hjelpe litt på. Hvor stor er sjansen for spontanabort ? Første dag i siste mens var 04.

Desverre fikk jeg en spontanabort til min og min samboers store fortvilelse. Ut ifra mine egne beregninger var jeg ca. Fant denne statistikken ang spontanabort , og odsen er på vår side – risiko fra unnfangelse sjanse fra ca. Og graviditet er skummelt generelt.


Så leit, ts, spontanabort er ikke morsomt, uansett hvor vanlig det måtte være. Særlig når man begynner å nærme seg uke 10. Jeg hadde en i uke en gang, like etter en graviditet som gikk til grunne i uke 7. Så jeg hadde spontanabort for uker siden. Etter det endra jo syklusen min pga blødninger etter dette. Vi valgte å prøve på nytt, da vi har hørt at sjansen for å bli gravid igjen er større etter en spontanabort.


Noen som veit sånn c. Hei på dere på en mandag. En hektisk helg er over. Langmøte, foredrag og overnatting på Norefjell, teaterstykket Hypokonderen på Oslo nye (moro), hotellovernatting og Sverigetur med mor – forhåpentligvis snart bestemor. Her kan du poste anonymt hvis du ønsker.


Forumet er åpent for alle tema. Reglene for bruk av forum gjelder også her. Det var fint og slitsomt. Personangrep er ikke tillatt eller reklame.


Hvis du allerede har en forumbruker og ikke ønsker å bruke denne, må du huske å logge deg ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg