onsdag 11. juni 2014

Nesespray amming

Nesespray med syntetisk oxytocin. Dersom du har problemer med utdrivningsrefleksen kan du få resept på en nesespray med syntetisk oxytocin. Alle årsaker til hemmet utdrivningsrefleks må først utelukkes.


For at utdrivningsrefleksen fungere, må kroppen produsere hormonet oxytocin. Hyppig amming når barnet er nyfødt er med på å sikre en god.

Informasjonen på ammehjelpen. Ammehjelpen gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved. Gjennom levende bilder av en amming kan ammehjelperen. Forsiktighetsregler Forsiktighet ved overfølsomhet for adrenerge substanser, vist ved tegn på søvnløshet, svimmelhet, tremor, hjertearytmier og forhøyet blodtrykk.


Bør ikke brukes sammenhengende i dager hos barn eller dager hos voksne, for å unngå medikamentell rhinitt (rebound-effekt). Amming gir god kontakt og nærhet mellom mor og barn. Morsmelkens smak vil i noen grad påvirkes av hva mor spiser.


Det er vist at spedbarn som ammes lettere aksepterer nye matvarer enn spedbarn som har fått morsmelkerstatning, som gir en mer begrenset smaksopplevelse.

Syntocinon nesespray skal ikke brukes under graviditet (se Bruk ikke Syntocinon). Snaue timer etter at eg pumpa tomt var det iallefall nok melk til å holde ho opptatt i en time med amming. Otrivin nesespray er et reseptfritt legemiddel som brukes ved tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse. Den har rask effekt som varer opptil timer. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk.


Generelt og uavhengig av amming frarådes bruk av slik nesespray i større doser enn anbefalt, dvs. Gå inn på tryggmammamedisin. Kan ikke se for meg at virkestoffet brått vandrer i kroppen bare fordi man ammer.


Og send de evt et spørsmål, så får du svar neste virkedag. I pakningsvedlegget som følger ved noen av nesesprayene kan det stå at det ikke er anbefalt til gravide, mens andre nesesprayer har informasjon om at det kan brukes. Dette skyldes at anbefalingene er basert på siste tilgjengelige kunnskap, mens pakningsvedlegget ikke alltid oppdateres på samme måte. Har slitt med amming her og.


Fikk nesesprayen men hjalp meg ikke noe særlig. Bare på å få melken til å strømme bedre. Så bruker den iblandt når jeg pumper.


Da amming ikke fungerte for oss gikk vi over til pumping og erstatning. Det har vært tøft å slippe på det, men det beste for oss begge.

Apotekene kan tilby deg et annet legemiddel med tilnærmet samme innhold og virkning. Dersom apoteket ikke kan tilby deg et tilsvarende legemiddel må du eller apoteket kontakte legen for å få råd eller ny resept. Preparatene som finnes på det norske markedet anses som trygge både for gravide og ammende.


Det er ikke anbefalt å bruke nesespray ved graviditet med mindre man har rådført seg med lege, sier Hoff. Jeg skal til legen i morgen, og vurderer å be om resept på syntocinon. Men jeg vet ikke helt hvor restriktive de er på denne? Jeg er fullstendig utslitt av søvnmangel. Jeg fullammer, og vi har prø.


Små mengder av medisinen kan gå over i morsmelken. Slik reduserer du mengden medisin som barnet får i seg ved amming : Kombiner amming og morsmelkerstatning. Unngå å amme når du har mest medisin i kroppen (oftest kort tid etter inntak av medisinen). Lege, helsesykepleier eller apotek kan gi deg råd om dette.


Jeg har erfaring fra mange kvinner i lignende situasjon, og vet at de sliter alle sammen med å overleve uten sprayen. Det står riktignok at den skal brukes med forsiktighet under svangerskap og amming p. Nasonex nesespray skal ikke benyttes om du har ubehandlede, lokale infeksjoner i neseslimhinnen. Hvis spedbarnet ditt ikke kan puste fritt pga tett nese, kan OtriBaby nesesuger eller saltvannsoppløsning hjelpe.


Det er en god ide å bruke en luftfukter for å motvirke tørr luft inne. Det finnes også andre enkle tiltak for å forsøke å hindre tett nese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg