tirsdag 3. juni 2014

Frikort helse 2014

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten.


Nytt utseende på frikort. Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester.


Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Betaler du over den fastsatte beløpsgrensen, vil beløpet du har krav på bli utbetalt til din konto. Digitalt frikort på helsenorge.


Stortinget har bestemt at fra 1. Nå finner innbyggerne digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. Det digitale frikortet har frikortnummer, og er et gyldig bevis på egenandelsfritak. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell.


Frikort helse 2014

Da slipper du å betale egenandeler resten av kalenderåret. Pasienten må likevel legge ut for utgiftene, men dette blir senere refundert fra det offentlige. Ved konsultasjon hos lege, legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort.


Du må også betale egenandel for medisiner på blå resept. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse , sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Det inkluderer all skattepliktig lønn, sykepenger og feriepenger.


Når du har fått frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Disse to egenandelstakene gjelder for ulike tjenester. Du får dekt delar av utgiftene dine ved behandling hos lege, på poliklinikk eller andre behandlingsinstitusjonar, men du må betale ein eigendel.


Når du har betalt over eit visst beløp i eigendelar, får du frikort for helsetenester. Det er ulike eigendelar avhengig av type helseteneste. Med bakgrunn i Prop.


Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg