torsdag 19. juni 2014

Flintstek kjøtt

En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Lag noen snitt i svoren slik at den ikke krøller seg under grilling. Dette gjelder for både naturell og marinert utgave. Nordfjord Kjøtt leverer produkter som er basert på - Inspirasjon fra naturskjønne omgivelser.


Gode og lange tradisjoner. Det er viktig å snitte svoren så kjøttet ikke vrir seg under steking.

SLIK GRILLER DU KJØTT : Få enkle,. Flintsteken er både saftig og smakfull. Nydelig grillet kjøtt med en sødme som vil gjøre at venner og familie vil trygle om mer.


Lag snitt i svoren med en skarp kniv. Når den tilberedes riktig får du saftig, mørt og smakfullt kjøtt. I denne oppskriften er flintsteken i godt selskap med grønnkål mix, saltkokte poteter og BBQ saus.


Krydre med salt og pepper. Grill på middels varme i 8–minutter på hver side.

Vend av og til for at kjøttet ikke skal bli brent, men pass på at kjøttet får en stekeskorpe. Etterstek, på indirekte varme og med lokk, til kjernetemperaturen blir ca. Er store tykke skiver av skinke med ben. Du må regne vekt, ikke antall. Om flintstek er det eneste kjøttet dere skal ha hadde jeg beregnet minst 3g pr.


Det er ganske mye, men det er jo litt ben og i tillegg smelter en del fett og renner vekk under steking, i tillegg til at mange har en tendens til å spise mye kjøtt og lite tilbehør når det er grillmat. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking. Relaterte oppskrifter til flintstek med grillet tomatsalat.


Alt kjøtt kan vel bli seigt,. Jeg har i allefall ikke smakt seig flintstek enda, selv ikke den svigermor på død og liv skulle steke i nesten minutter. Mange tenker automatisk på kjøtt når de skal grille, men fisk er også et glimrende alternativ. Fiskefileter av for eksempel laks og ørret inneholder flere viktige vitaminer og mineraler i tillegg til at du får i deg sunne fettsyrer og protein som bidrar til en go langvarig metthetsfølelse. Fettmarmorert kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt , og egner seg dermed godt til grilling.


Generelt om grilling av kjøtt : 1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når det legges på grillen. La grillen bli ordentlig varm før du starter.

Ingen grillside er komplett uten denne. Sommerkoteletter og ferdigmarinert flintstek kan de gjerne beholde for seg selv ( flintstek er godt det altså, men ikke de ferdige marinerte greiene, fysjom). Eller kanskje det grilles kyllingbryst? Som ender opp tørre og smakløse. Når du skal grille kjøtt er det lurt å bruke stykker som har en del isprengt fett.


Sommerens kjappe grillmat: – Druknes i oransje marinader Ferdig marinert grillmat er lettvint å ty til når sommerens grillmiddag skal raskt på bordet. Men VGs test av sommerens grillnyheter. Lår er også det man lager spekeskinker av, fenalår er av sau.


Kylling, and og frosk. I tillegg til lår av firbeinte, kommer selvsagt lår av kylling, and og annen fugl. Stek flintsteken kjapt brun på begge sider.


Dette kan sløyfes, men gir en fyldigere og bedre smak på kjøttet. Dytt kjøttet ned i den ildfaste formen og hell på cider til det nesten dekker. Klem alufolie tett rundt formen og stek det hele i ovn på 1grader, ca. Lett på folien og kjenn med fingrene når flintsteken er mør.


Dette er det sunneste kjøttet du kan spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg