mandag 16. juni 2014

Bytte fastlege helfo

Bytte fastlege helfo

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Bor du ikke på samme adresse som barna dine? Du kan også sette deg selv og barna dine på venteliste.


Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Søk blant alle fastlegene her.


Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Bytte fastlege - Min fastlege. Skal du finne eller bytte fastlege , se hvor mye du har betalt i egenandeler, eller bestille Europeisk helsetrygdkort? Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Helfo skal også registrere pasientane sitt bytte av fastlege. Fastlegeordninga er heimla i fylgjande forskrift: forskrift om fastlegeordning i kommunene.


Innbyggar kan finne og bytte fastlege , eller sette seg på venteliste om ikkje fastlegen er ledig på helsenorge. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Anbefalte fastleger.


Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn der du bor. Hvis du har foreldreansvar for barn under år, velger du også fastlege for barnet ditt.


Mange fastleger er tilgjengelige på helsenorge. Noen er så glade i den fastlegen de har at de blir stående på listen til en fastlege langt unna. Det kan oppleves som et problem, og du bør ha en fastlege i rimelig nærhet av der du bor, råder lederen i Norsk forening for allmennmedisin.


Innbyggerne har anledning til å bytte lege to ganger pr år. Man får imidlertid ett ekstra bytte dersom man flytter eller blir tvunget til å bytte som følge av at legen slutter eller reduserer listen sin. Vi oppfordrer derfor alle som bor eller oppholder seg i Bodø kommune over lengre ti om å bytte til en fastlege her. Personer som har flyttet innenfor Norge, og innen tre år flytter tilbake til tidligere kommune, kan få tilbake sin tidligere fastlege. Det er en fordel å ha fastlege der du bo.


Trykk først på bytt fastlege og så må du søke på SiO under legekontoret du vil bytte til. Bytt fastlege på helsenorge. Hvorfor velge fastlege hos oss? Velger du fastlege hos oss, får du en lege som er spesialist på vanlige studentproblemer. Legene våre er spesialister i allmennmedisin, eller er under spesialisering.


Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår, men det krever at det er plass på listen til den legen du ønsker. Barn under år har krav på samme fastlege som foreldre, selv om legens liste er stengt. Planlegger du å bytte fastlege ? Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser. Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin. Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse.


Det å velge en fastlege kan være vanskelig, men det er mulig å be om en prøvetime først dersom man vil kjenne etter hvordan kjemien er med legen man vurderer. Siden man bare har muligheten til å bytte fastlege to ganger i året, er det jo kjedelig å komme til en lege man ikke er komfortabel me sier Marianne Kristiansen ved HELFO. Han har vært fastlege i Skien og Oslo i til sammen år. Skien, Oslo, Asker og Bærum og har bred erfaring innen akuttmedisin. Persley har kurative dager i uken og i tillegg betjener han legevakten enkelte kvelder og helger.


Som fastlege i Oslo jobber han også ved Oslo kommunale legevakten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg