onsdag 18. juni 2014

Gynekolog undersøkelse

Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for. Det anbefales at alle kvinner går til gynekologisk undersøkelse hvert tredje år for å ta ny celleprøve av mormunnen. Ellers bør en gå til en slik undersøkelse ved symptomer og plager fra underlivet. Slike plager kan for eksempel være uregelmessig blødning, kløe, svie og utflod. Hva gjøres under undersøkelsen?


Informasjonen på helsenorge.

Tilstedeværelsen av en medhjelper bidrar til å nøytralisere det pinlige ved å blottstille seg nedentil. En gynekologisk undersøkelse tar som regel kort tid – rundt minutter burde holde. Dersom du skal sette inn spiral tar det litt lengre tid. De fleste synes det går greit – det verste er ofte usikkerheten omkring selve situasjonen. Har du behov for undersøkelse hos gynekolog ? Våre gynekologer gjennomfører en innvendig ultralyd rutinemessig ved alle gynekologiske undersøkelser.


Aleris har mange gynekologer med lang erfaring innen både utredning og behandling av sykdommer og plager i underlivet. Dette er inkludert i prisen. Vi kan som oftest tilby time allerede samme dag.

Vil tilbyr kort ventetid for time hos gynekolog. Oslo City Legesenter er en etablert klinikk med lang erfaring og et bredt tilbud innen gynekologi. En gynekolog er lege med spesialisering kvinnens forplantningssystem (livmor, vagina, og eggstokker). Ved konsultasjon hos gynekolog vil du i tillegg til klinisk undersøkelse kunne bli anbefalt supplerende undersøkelse fra vårt laboratorium. De fleste forbinder ultralyd med graviditet, men vi kan også bruke ultralyd til å undersøke forhold i kvinnens underliv.


Hvordan foregår gynekolog undersøkelse ? En vanlig gynekologisk undersøkelse blir utført i en gynekologstol, og alle klærne på underkroppen må man først kle av seg. Men bena i benholdere ligger man på ryggen og den som skal undersøke deg sitter mellom bena dine. En undersøkelse av livmor og eggstokker kan påvise eventuelle svulster. Ultralydundersøkelse kan også være et nyttig verktøy i en gynekologisk undersøkelse for å utelukke svulst i underlivet. Det er vanlig å ta denne testen ved utflod.


I et fag som gynekologi, hvor pasientens problemer ofte er av personlig og intim natur, må legen og det øvrige medisinske personell opptre taktfullt. Pasienter som søker gynekolog , venter at undersøkelse og behandling skjer mest mulig konfidensielt. Ved en gynekologisk undersøkelse undersøkes de kvinnelige kjønnsorganer.


Undersøkelsen gjør i utgangspunktet ikke vondt. Ved Klinikk Arendal blir undersøkelsen alltid utført av erfaren lege med spesialisering innen gynekologi, kvinnesykdommer og urogynekologi. Ved en enkel gynekologisk undersøkelse kan legen ta en livmorhalsprøve av deg.


Du trenger ingen henvisning fra fastlege til vår privatpraktiserende gynekolog.

Konsultasjon hos en gynekonebærer ofte gynekologisk undersøkelse og innvendig ultralyd- undersøkelse. Gynekologisk rutineundersøkelse anbefales hvert 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg