fredag 6. juni 2014

Alkoholisme

Sliter du eller noen du kjenner med alkoholisme? Finn svar på dine spørsmål her. Hva er alkoholisme ? Alkoholisme er en sykdom.


Diagnosen stilles oftere på grunnlag av atferd og nedsatt funksjon i dagliglivet, enn på grunnlag av spesifikke medisinske symptomer.

Dette er Verdens Helseorganisasjons definisjon. Ved alkoholisme blir alkohol konsumert i et omfang som går langt ut over det som er vanlig. Jo mer og jo oftere du drikker, desto mer toleranse utvikler kroppen for stoffet. SIDE2): Drikkemønsteret ditt kan avsløre om deg. Forskere i USA har kommet frem til åtte tegn som kan lede til alkoholisme og som stort sett utvikler seg over tid.


Funnene er publisert i tidsskriftet Addictive Behaviors. Forskerne tok for seg 1personer som alle hadde et ganske normalt eller stort alkoholforbruk i løpet av en uke. Her er tegnene på at du har et alkoholproblem Drikker du alkohol når ingen andre gjør det eller drikker du på søndags formiddag?

Artikkelen er hentet fra boka Kan røde hunder få ørebetennelse? Skader på personlighetenDet er ikke så lett å tenke klart når man enten er nervøs av mangel på alkohol eller beruset. I vår kultur drikkes det alkohol i mange sammenhenger, for eksempel på restauranter og på fester. De fleste mennesker er likevel ikke alkoholikere. Hvorfor blir noen avhengige?


Nokså mange alkoholikere har foreldre eller nære slektninger som også er alkoholikere. Hvordan forløper sykdommen? Utviklingen av et alkoholmisbruk skjer gradvis.


Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Symptomer på alkoholisme. Varselsignalene bør blinke hvis eller mer av dette passer for deg: Drikker mer alkohol enn planlagt.


Det er selvsagt greit å nyte litt alkohol i sosiale sammenhenger, men du bør ikke bli overstadig beruset. Behandling alkoholproblemer, pillemisbruk, utbrenthet, rusmisbruk på Kildevangen. Individuell terapi. Privat, liten klinikk med full anonymitet. Testen er laget for at helsearbeidere skal kunne kartlegge alkoholisme , eller fare for alkoholproblemer, men vil kunne gi deg et signal om hvorvidt du drikker for mye alkohol eller ikke.


Det er Verdens Helseorganisasjon som har vurdert hvilken poenggrense som bestemmer når risikosonen for alkoholproblemer begynner.

Det er vanskelig å si ifra, men det er utrolig viktig å gjøre det. Hvis du forteller hvordan drikkingen påvirker deg, kan kanskje dette være vekkeren som trengs, sier Kari Randen, daglig. Høye nivåer av alkoholforbruk er korrelert med økt risiko for å utvikle alkoholisme , hjerte- og karsykdommer, malabsorpsjon, kronisk pankreatitt, alkoholisk leversykdom og kreft. Skade på sentralnervesystemet og på det perifere nervesystemet kan oppstå som følge av vedvarende alkoholmisbruk.


For det første kan man si at alkoholisme er en lidelse man ikke trenger å få. Den blir utløst av et rusmiddel, og det er mulig å hindre dette ved å ikke drikke alkohol, sier Ystrøm. Samtidig er dette et rusmiddel som mange er eksponert for.


Noen uheldige mennesker er sårbare for å bli avhengige, men dette kan man ikke vite på. Oljeletingen og klimaambisjonene henger ikke sammen. Vi bryr oss om ditt personvern.


Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Materiale og metode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg