fredag 20. juni 2014

Lammestek i stekepose

Lammestek i stekepose

Populære oppskrifter med lammelår. Norsk lam er en eksklusiv råvare. Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror. Steika ligger på gulrøtter, løk og sellerirot inni posen.


Med steketermometer. Jeg anbefaler sterkt å bruke digitalt steketermometer, da har du full kontroll på stekingen. Stekeposer er beregnet for steking på høy temperatur, mot søl og sprut.


Maten blir ikke saftigere eller mørere ved bruk av stekepose. Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet.


Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til. Følg vår oppskrift med trinn-bilder. Posemat Posemat trenger slett ikke være et skjellsord. I høst lanserer Gilde flere nyheter i stekepose i Ovnsklar-serien: kamstek med salt og pepper, skinkestek med urter og hvitløk og lammestek med rosmarin og timian. I dag skulle jeg være tidlig ut og sikre meg en lammestek til påske.


Da jeg kom hjem oppdaget jeg til min store skuffelse at det stod på ferdigstekt lammestek. En anne mulighet er å bruke stekepose (stekern skjæres fortsatt i skiver). Du trenger ikke leirgryte, holder lenge med stekepose. Slik steker du kalkunfilet i stekepose.


Lammestek i stekepose

Mange er redd for at kjøttet skal bli tørt når de lager kalkun. Da er stekepose et godt tips, vi forklarer deg hvordan. Krydre kalkunfileten med salt, pepper og frisk timian.


En velkjent løsning for å få saftig kjøtt er å bruke en stekepose , men da mister du den fine stekeskorpen. Du kan selvsagt åpne posen underveis eller ta kjøttet ut, men det blir fort litt styrete og sølete. Og når skal du egentlig åpne stekeposen for at du skal rekke å få skorpe, uten at kjøttet blir tørt? Jeg skal lage lammelår, men har aldri laget det tidligere, så jeg trenger litt hjelp. Jeg har hørt at man kan bruke stekepose , så jeg har tenkt til det.


Lammestek i stekepose

Hvordan gjør dere det? Har selvf sjekket på matprat ol, men vil gjerne høre deres erfaringer. Skal man bruke steketermometer ? I høst vil Gilde gjøre det lettere å lykkes med produkter som noen synes det kan være vanskelig å få til.


Blant annet kommer ribba i stekepose. Nærmere jul lanseres Gilderibbe i stekepose og ribbe sous vide, to helt nye og veldig enkle måter å tilberede det tradisjonsrike kjøttstykket på. Prøv en av våre deilige lammeoppskrifter. Her er oppskriftene som imponerer. Denne viser deg når maten er ferdig.


Lammestek passer fint som gjestemat nå i lammesesongen om høsten. Forvarm stekeovnen til 1°C. Bein ut lammelåret (se videoen nedenfor), eller kjøp en som er ferdig utbeinet. Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel det inni steken.


Rull steken sammen og surr den godt med hyssing. Løken finhakkes og stekes i smør til den er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter. Ha i rødvin, balsamicoeddik, soyasaus, kraft og vann og la det koke opp. La sausen koke inn.


Lammestek i stekepose

Helt utrolig mørt kjøtt og masse kraft til å lage saus på. Kjøttet fikk også fin brunfarge etterhvert i ovnen. Jeg mener at grader er altfor mye på en lammestek , og selv om man kanskje kan skimte en rosa kjerne så er kjøttet overstekt. Hvis man i tillegg skal steke kjøttet til grader som du skriver i innlegget ditt her så vil kjernetemperaturen stige til minst grader før servering. Finhakk urtene og gni inn steken med salt, pepper og urter.


Legg steken i et ildfast fat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg