tirsdag 17. juni 2014

Nakke smerter

Minimer stress, smerte og muskelspenning. Forbedrer blodsirkulasjon. Eksistert i over år. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Nakke smerter

I tillegg kan andre tilstander gi smerter i nakken, for eksempel irritasjon av hinnene i sentralnervesystemet. Nakkesmerter deles prinsipielt inn i nakkesmerter med og uten utstråling. Er smertene akutte, det vil si plutselig oppstått og sterke, kalles det for kink i nakken, facettsyndrom, myose eller rett og slett akutte nakkesmerter. Nær halvparten av alle våre pasienter oppsøker hjelp for forskjellige nakkeproblemer. Hos oss kan du få hjelp med å finne årsaken og riktig behandling.


I noen tilfeller hender det at smertene oppstår plutselig uten en spesiell foranledning som ved smertefulle nakkekink eller prosesser som overtid fører til muskelknuter, stive leddforbindelser eller nakkeprolaps. Vondt i nakken er vanlig og de aller fleste av oss har opplevd å ha smerter i nakken på et eller annet tidspunkt i løpet av livet. Faktisk så forekommer nakkeplager i ca av den voksne norske befolkningen i løpet av et år og på ethvert tidspunkt har av nordmenn vondt i nakken.


Nakke smerter

Smertestillende legemidler som enten tas via munnen eller påføres direkte på smertestedet er en måte å behandle nakkesmerter på. Den mest vanlige årsaken til nakkesmerter er mekaniske belastninger, leddlåsninger og spenningstilstander i musklene. Disse forekommer som regel sammen, så det er viktig å behandle både ledd- og muskler for å få de beste resultatene med tanke på symptomatisk lindring og funksjonell bedring. Letter nakkesmerter og hodepine. Videoens første øvelse er en teknikk som kalles suboccipital inhibisjon.


Dette er den eneste øvelsen i mitt program hvor du trenger en partner for å utføre øvelsen. Det er en enkel og svært effektiv teknikk man kan gjøre på hverandre for å lette på både nakkesmerter og hodepine. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Har du smerter i nakken? De fleste tilfeller av nakkestivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser.


Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre. I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom. Akutte nakkesmerter blir ofte bedre etter noen dager før de forsvinner helt etter omrent en uke.


De fleste av oss opplever flere episoder med akutte nakkesmerter i løpet av livet. De aller fleste nakkesmerter har mulighet til å gå over av seg selv, men opplever du sterke, akutte nakkesmerter , eller har vært plaget lenge med vond nakke , kan det være lurt å oppsøke en behandler som kan gi deg en grundig undersøkelse og tilpasset oppfølging. Ett års prevalens for nakkesmerter i befolkningen varierer fra 1til 7 og blant yrkesaktive fra 2til 4 , avhengig av hvilken definisjon som brukes (25). Prevalensen øker med alderen og er hyppigst hos kvinner og personer i yrkesaktiv alder (26).


Nær av alle kiropraktorers pasienter oppsøker hjelp for forskjellige nakkeproblemer. Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet. I tillegg til å virke forebyggende, hjelper trening også mot både akutte og langvarige nakkesmerter. Sørg for å bli sterkere - De danske øvelsene er generelle og gir god effekt, og det er ordentlig styrketrening det er snakk om.


Man bør legge på vekt, sørge for å bli sterkere og måle at man blir det. Hodepinen er som oftest ensidig. Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side.


Smertene er konstante, men varierer gjerne i styrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg