onsdag 25. juni 2014

Vaksinasjonsprogram barn

Barn med mangelfull vaksinasjon i Norge. Bedret barnevaksinasjon og beredskap mot sesong og pandemisk influensa: betydning av cellulær immunitet. Bruk av norske registerdata for å løse sentrale problemstillinger i kikhoste epidemiologi. Pneumokokker blant barn i Norge. Barnevaksinasjonsprogrammet er det anbefalte vaksinasjonsprogram for norske barn (og ungdommer) fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet.


Alle barn skal tilbys vaksinasjon etter programmet, men all vaksinasjon er frivillig. Den første vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet gis ved seks ukers alder og den siste vaksinen på 10. Dersom barn av ulike grunner ikke har fått en eller flere av programvaksinene til ordinær ti har de rett på et gratis tilbud med vaksinene som inngår i barnevaksinasjonsprogrammet opp til alder år. Alle barn og ungdommer som bor eller midlertidig oppholder seg i Norge får tilbud om vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Om vaksinasjonsprogram i ulike lan vurdering av vaksinasjonsstatus, etterregistrering og tilpasning til norsk program for barn som har flyttet til Norge og om vaksinasjon av barn som skal flytte til utlandet.


Alle barn som fødes i Norge, får, dersom man ikke motsetter seg det, trippelvaksine i spedbarnsalder. Trippelvaksinen inngår i det normale vaksinasjonsprogrammet for barn , og beskytter mot difteri, stivkrampe og kikhoste. Som en generell regel skal derfor barn som er født for tidlig følge vanlig vaksinasjonsprogram med start til samme kronologiske alder som fullbårne barn. Unntaket fra dette er anbefalingen om en ekstra dose seksvalent vaksine til premature barn født før uke 3 fordi de har større risiko for alvorlig forløp av kikhoste. Lyset synes å ha en klar innvirkning på bipolar lidelse.


Vaksinasjonsprogram barn

Mens behandling med klart lys har en gunstig effekt på depresjon, ser det ut til at mørkebehandling har en positiv effekt ved mani. Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. På de nettsidene kan du også få oversikt over hvilke vaksiner som er registrert på deg og dine barn under år. Du kan skrive ut et vaksinasjonskort til bruk i utlandet. Link til oversikt over hvilke vaksiner som er registrert på deg, og dine barn under år.


Det nasjonale vaksinasjonsprogrammet er utviklet for å beskytte barn mot infeksjonssykdommer i Norge, men på reiser kan man ofte utsettes for helt andre sykdommer. I denne veiledningen finner du informasjon om hvordan du beskytter barn på reise. Snakk med lege eller vaksinatør for å få hjelp til å beskytte barna dine. I løpet av de kommende ti år vil vi få tilgang til flere vaksiner, men det er lite sannsynlig at det norske vaksinasjonsprogrammet blir radikalt forandret.


Vaksinasjonsprogram barn

I Norge bør det vurderes å gi TBE-vaksine til barn og voksne som ferdes mye i skog og mark og som erfaringsmessig ofte blir bitt av flått langs kysten i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Risikoen for smitte er høyest i disse områdene, samt i tilgrensende geografiske områder. For alle reiser bør du ha oppdaterte grunnvaksinasjoner i henhold til anbefalinger fra norske myndigheter. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10. Barn Graviditet Seksualitet og prevensjon.


Alternativ medisin Reise Egenomsorg. Aktivitet og helse Treningsøvelser Videoer. WHO vaccine-preventable diseases : monitoring system.


Vaksinasjonsprogram barn

Du kan også skrive ut vaksinasjonskort til bruk i utlandet. Barn under år som har et pleie- og tilsynsbehov som er vesentlig større enn det som dekkes av ordinær hjelpestøna kan få forhøyet hjelpestønad. Vaksinetjenesten på helsenorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg