fredag 13. juni 2014

Klamydia tegn

Finn klamydia tegn hvis du ser nå. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Kan klamydia gå over av seg selv? Det foreligger få studier som beskriver det naturlige forløpet av klamydia , men ifølge fhi.


Men du skal ikke gå i 1-år med symptomer på klamydia. Kvinner med klamydia er symptomfri i over prosent av tilfellene, hvilket gjør at sykdommen ofte ikke oppdages og behandles i tide. Klamydia behandles med antibiotika. Det er viktig at du ikke har ubeskyttet sex før du har fullført behandlingen.


Ved anal klamydia tas pinneprøve fra endetarmen. Dersom du har symptomer, anbefales legeundersøkelse for å utelukke andre årsaker til. Kjønnssykdommen smitter dersom du har sex uten kondom og den gir ofte ikke symptomer. Derfor kan du gå med smitte som du ikke bare gir til andre, men som i verste fall kan føre til sterilitet, sier medisinsk faglig ansvarlig lege i Sex og Samfunn, Marius Johansen.


Mange pasienter har bare beskjedne plager, og man regner med at mange av den grunn ikke oppsøker lege. Infeksjonen går med andre ord ofte over av seg selv. Hos oss er den mest kjent som en kjønnssykdom, men i tropene er den årsak til øyesykdommen trakom. Pasienter med symptomer, tegn og anamnese forenlig med klamydia , allerede før prøvesvaret foreligger.


Se syndrombehandling nedenfor. Nåværende partner(e) til pasienter med positiv prøve, møter for prøvetaking, men gis behandling før prøvesvaret er klart. Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. På grund af følgetilstandene skal klamydia tages alvorligt og behandles.


Hvis en klamydia -infektion ikke behandles, kan infektionen i nogle tilfælde være skyld i ufrivillig barnløshed senere i livet. Det kan en sjelden gang også være chlamydia psittaci som gir en annen form for lungebetennelse som kalles for papegøyesyken). Den kan gi ettervirkninger og skal derfor tas på alvor og behandles.


Sykdommen rammer ofte unge. Veldig mange opplever ingen tegn på klamydia i det hele tatt, spesielt hos kvinner. Dette gjør at sykdommen ofte går uoppdaget og dermed smittes hyppig. Symptomer vil kunne merkes rundt 5-dager etter smitte.


Tegn på gonore i underlivet. Dette er den vanligste smitteveien til gonokokkbaterien, og er den formen av sykdommen som gir de klassiske plagene ved en gonoreinfeksjon. Det er ved gonore i underlivet at man ser de største forskjellene mellom menn og kvinner med hensyn til symptomer og grad av sykdom.


Det vil si at svært mange som er smittet av klamydia ikke selv vet dette, og dermed risikerer å føre smitten videre. Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia , gonore og mykoplasma-infeksjon uten å dra til legen. AlphaGalileo melder om en svensk undersøkelse om menn, klamydia og fruktbarhet.


De fant lavere fruktbarhet hos par hvor mannen hadde såkalte IgG-antistoff i blodet. Dette er ofte et tegn på nåværende eller tidligere klamydiainfeksjon. Slik blir du kvitt klamydia uten å gå til legen. Hei og takk for spørsmålet ditt.


Generelt må man jo ha hatt en dobbetsidig eggstokkbetennelse for at det skal oppstå en så stor blokkade av egglederne at de blir helt tette. Så bra at du fikk behandling for klamydia. At du fortsatt har vondt i nedre del av magen, er nok ikke tegn på bekkeninfeksjon. Men det kan være greit å ta en kontrollprøve 4-uker etter endt klamydiakur for å være sikker på at du er kvitt bakterien. Er der andre tegn på klamydia ? I sjældne tilfælde kan du opleve, at klamydia giver udslæt på kønsdelene i form af svampe-, vorte- eller blomkålslignende gevækster.


Udslættet vil i de fleste tilfælde være smertefrit og forsvinder som regel efter et par ugers tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg