mandag 2. juni 2014

Halsbetennelse med streptokokker

Hva er halsbetennelse med streptokokker ? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Quiz - halsbetennelse Som regel går halsbetennelser over av seg selv i løpet av 3-dager. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier.


Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Les mer på apotek1. Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker. Det er flere forskjellige typer som kan gi sykdom hos mennesker, men viktigst og mest alvorlig er de sykdommene som fremkalles av de såkalte hemolytiske streptokokker. Dette er en bakterietype som kan utløse sykdommer som akutt giktfeber (akutt revmatisk feber), akutt betennelse i nyrene (poststreptokokk glomerulonefritt) og akutt leddbetennelse.


Hvis du har halsbetennelse , kan varme drikker som te og diverse pastiller lindre halssmertene dine. Medisinsk behandling: Hvis podingen fra halsen inneholder gruppe A-, C- eller G- streptokokker , vil legen gi deg et antibiotikum. Men effekten er bare at du blir frisk ca.


Epstein Barr virus som er årsaken til kyssesyke (mononucleose) kan også gi halsbetennelse. Den vanligste bakterien er streptokokker , forteller Marte Kvittum Tangen, spesialist i allmennmedisin. Man kan bli smittet av halsbetennelse gjennom dråpe- eller kontaktsmitte.


For eksempel ved at en syk person i nærheten hoster eller nyser. Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg, vondt i halsen hele tiden, feber, dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer. Man vil ofte føle seg elendig. Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege.


Sår hals med betennelse i mandlene kan være forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. Mandlene hovner opp og blir røde, noen ganger med et pussbelegg. Candidasopp eller gonorrébakterien kan også gi halsbetennelse , men dette er sjelden. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


En halskatarr eller faryngitt er en mild form for halsbetennelse som i de aller fleste tilfeller er forårsaket av virus. De fleste streptokokkinfeksjonene blir behandlet med antibiotika. Det er en selvhelbredende infeksjon som ikke skal behandles med antibiotika, og som vanligvis går over på 3-dager - tre dagers halsesyke. Har fått det sjekket at det ikke er kyssesyke og heller ikke streptokokker. Hvordan skal blandingsforholdet med Sitron, honning, eplecidereddik og kokt vann være?


Henrik skrev: Jeg har hatt halsbetennelse i dager nå. For litt over tre uker siden ble jeg syk og etter fire dager hadde jeg så vondt at jeg dro til legen. Fant ut at jeg hadde halsbetennelse og streptokokker og gikk på pencellin i ti dager.


Bør jeg ta en tur til legen igjen eller e. Inkubasjonstiden er to til fire dager. Det er ikke uvanlig at halsbetennelse , som er forårsaket av streptokokker , sprer seg blant skole- og barnehagebarn. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene. Bli kvitt halsbetennelse.


Halsbetennelse med streptokokker

Hvis det er antibiotika du har fått, mener vel legen at denne er bakteriell ( streptokokker sannsynligvis). Det finnes tester på streptokokker som gir svar på sekundet. Dette er ikke en vanskelig diagnose å stille (jeg har hatt det selv, med i feber, ble satt på apocillin 6mg og jeg ble bedre etter 3-dager).


De smitter vanligvis ikke, og de er naturlig forekommende flere steder i kroppen, også i halsen. Men en sjelden gang kan det forekomme at streptokokkene opptrer på steder der de ikke har noe å gjøre, eller de slår seg ned i pusspropper, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg