tirsdag 10. juni 2014

Hva er normalt blodsukker

Ved diabetes har man for lite utskillelse av hormonet insulin i forhold til behovet. Ved den vanligste typen, diabetes type virker insulinet dårligere enn normalt , noe som gir en relativ insulinmangel. Hva er blodsukker ? I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer.


Diabetes diagnostiseres ved to tilfeller av fastende blodsukker over eller ett tilfelle av blodsukker over sammen med andre symptomer på diabetes. Blodsukkernivået hos fastende mennesker er normalt ca. Var på kontroll hos jordmor i dag ( er uker på vei), og alt så egentlig veldig fint ut.


Hun tok blodsukkeret mitt på slutten av kontrollen, fordi hun allerede hadde stukket meg for å se på jernlageret. Hun spurte deretter hva jeg hadde spist til lunsj, og sa som sant var at jeg hadde spist to b. Jeg er ikke ekspert på blodsukker men jobber med et barn som har diabetes. Dersom han har 6-før måltidet er det perfekt.


Hva er normalt blodsukker

Hvis han ligger under er det for lavt og over begynner det å bli høyt. Altså, normalt blodsukker er mellom 3-7. Enten måler man fastende blodsukker eller så måler man timer etter man har spist. Så det er sånn sett ingen forskjell om du måler blodsukkeret etter timer eller etter for blodsukkeret skal da uansett være mellom 3-7.


Måle blodsukkeret selv - Kropp og helse. Et normalt blodsukker reguleres til normalværdien ved hjælp af insulin, som produceres i bugspytkirtlen. Insulin sørger for at glukosen kommer ind i de celler som har behovet og væk fra blodbanen. Langtidsblodsukker, fastende blodsukker og glukosetoleransetest – hva ligger bak begrepene og hva sier de om helsetilstanden?


En av våre pasienter med diabetes var bekymret fordi at den gode utviklingen i det fastende blodsukkeret hadde snudd. Tidligere hadde hun etter kostomlegging klart å få blodsukkeret ned fra diabetiske nivåer til å være innenfor normalområdet. Faktisk akkurat som det skal være!


Er så normalt , så! Det skjer ting i kroppen om natten som gjør at fastende blodsukker om morgenen gjerne er høyere enn før man legger seg. Referanseområdene er satt til hva som er normalt i en viss populasjon. Dette er under referanseområdet, og ganske normalt med tanke på at jeg ikke hadde spist på en stund. Lavt insulinnivå i blodet før du våkner, vil også gi en høyere blodsukkerstigning enn normalt etter frokost.


Dette problemet er mindre vanlig ved bruk av insulinpumpe enn ved mangeinjeksjonsbehandling. Dawnfenomenet er vanlig både hos personer med diabetes type og diabetes type 2. Disse grenseverdiene er satt fordi høyere nivå medfører økt risiko for diabetiske senkomplikasjoner. Man har i denne situation udviklet en diabetesisk syreforgiftning.


Overtrykket (systolisk trykk) er trykket som måles når hjerter trekker seg sammen. Undertrykket (diastolisk trykk) er trykket som måles mellom hjerteslagene når hjertet hviler. Glukose er kroppens primære energikilde.


Deg å holde kroppen i frisk tilførsel av dette viktige næringsstoffet ved å spise og fordøye karbohydrater. I begge tilfeller er det avgjørende å dra til legen for å finne ut av hva slags medisiner du trenger, hvilke endringer du må gjøre i kostholdet ditt og hvor mye du må trene. Hyperglykemi er vanskelig å oppdage hvis du ikke følger nøye me men det er alltid symptomer. Symptomer på høyt blodsukker.


Det er normalt at ens blodsukker er lidt højere lige efter man har spist. Omvendt er det på sit laveste lige når står op om morgenen. Hvis man lider af sukkersyge (diabetes) ser man tit at blodsukkeret enten er for højt eller for lavt, hvis man ikke spiser rigtigt.


Type 1-diabetes har en viss arvelig tendens. Type 2-diabetes skyldes at insulinet virker dårlig, eller at bukspyttkjertelens evne til å produsere insulin er redusert. Ditt blodsukker er helt normalt.


Du trenger ikke engste deg. Du burde spørre mer om dette med diabetes på skolen, så lærer dere mer. Det er sikkert flere enn deg som har endel spørsmål etter at dere har trent på å ta blodsukker.


Det er forskjell på normale og optimale kolesterolverdier. Sjekk hva som er normale koelsterolverdier, hva er høyt, normalt og grensehøyt kolesterol. Sjekk tips for kolesterolsenkende kosthold.


Les hva som er årsaker til høyt kolesterol og andre risikofaktorer ved høyt kolesterol. Normale kolesterolverdier er avhengig av kjønn og alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg