onsdag 28. mai 2014

Spontanabort smerter

En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.


Du bør alltid søke lege hvis du har sterke smerter tidlig i svangerskapet. Det kan være et tegn på graviditet utenfor livmoren, og dette krever akutt innleggelse.

Hvordan forløper en spontanabort ? Utflod og vev som kommer ut fra skjeden. Det kan også forekomme kramper og smerter som ved en menstruasjon i og med at livmoren trekker seg sammen for å tømme seg. Blødning og smerter i graviditet er vanlige symptomer ved spontanabort. Blødning ved en spontanabort oppstår ved samme mekanisme som en menstruasjon, at livmorslimhinnen avstøtes når progesteron-hormonet fra eggstokken blir borte.


Noen opplever bare blødning. Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump. Aborten er endelig når foster og morkake er utstøtt.

Ofte er det helt ufarlig, men det kan også være tegn på spontanabort. For kvinner med en ukomplisert spontanabort , viser våre data at det ikke er noen grunn til å utsette å forsøke å bli gravid på nytt, sier Schisterman. Kvinnene som deltok i undersøkelsen hadde enten en eller to episoder med spontanabort bak seg. Kvinnene var i gjennomsnitt år, mens partnerne var rundt år. Studien inkluderer kvinner som innkom med spontanabort innen utgangen av 12.


De ble randomisert til observasjon (n = 46) eller utskrapning (n = 48) dersom de ikke hadde for mye smerter eller blødning eller ultralydmessig innhold i uterus på mer enn mm. Alle pasientene ble etterundersøkt – dager senere. Menslignende smerter tidlig i svangerskapet kan være slike ligamentsmerter, noe som er helt ufarlig. Men dersom smertene øker og kommer i kombinasjon med blødninger, kan det være tegn på en spontanabort.


Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle. Vitenskapelige undersøkelser av spontanaborterte fostre har imidlertid vist at det ofte er noe i veien med fosterets arveanlegg. Denne feilen er vanligvis tilfeldig, slik at det ikke er sannsynlig at samme feil oppstår på nytt. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning.


Dette var da på onsdagen. Dagen etter var jeg på gyn undersøkelse, og ultralyd ble tatt. Det var ikke noe liv, men han sa det ikke direkte til meg.

Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Uansett årsak og svangerskapslengde er spontanabort ofte en vond opplevelse for de som rammes. Både fysisk og psykisk.


Det er veldig individuelt hvordan man opplever tapet, og det kan være vanskelig for andre å forstå smerten. Og at det tar sin tid å bearbeide sorgen. Det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstrasjonsyklus før man blir gravide igjen. Da vil slimhinnen i livmoren være helt i orden igjen, og et nytt svangerskap får de beste vilkår.


Komplett spontanabort - Mesteparten av vevet har kommet ut. Det er nå som en vanlig menstruasjonsblødning og trenger ingen behandling. Ved inkomplett abort og missed abortion kan du behandles med tabletter.


Som oftest oppdages en spontanabort ved at du begynner å blø eller får smerter nederst i magen. Smerter og blødninger. Hos noen er det åpenbart at man aborterer, fordi man får menstruasjonslignende smerter og store blødninger. Uansett er regelen: Blør du under graviditeten, bør du henvises til lege.


Andre får småblødninger. Jeg har nå vært en del av forumet i snart tre uker, og fant ut at jeg var gravid for snart fire uker siden. Jeg og mannen min var så heldige at vi ble gravid første måneden vi prøvde, men dette måtte selvfølgelig være for godt til å være sant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg