mandag 9. juni 2014

Diabetes type 1 kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Finn Kosthold For Diabetes 2. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke.

For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Diabetesforbundets holdning er at alle trenger kunnskap om kosthold , slik at du kan ta de rette valgene for deg og din diabetes. Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket. Kosthold er en stor del av egenbehandlingen, men du må finne det. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen.


Hvert år får rundt 2barn under år diabetes. Behandling av diabetes type 2. Er du overvektig og har fått påvist diabetes type vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret.

Diabetes type er arvelig, og risikoen stiger med alderen og med økende vekt. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Det finnes ingen kur mot diabetes type 1. For personer med diabetes type betyr det hovedsakelig å tilføre kroppen insulin på en kontrollert måte. Ved diabetes type bruker man ofte et medikament som heter metformin, som øker kroppens insulinfølsomhet, og eventuelt også andre medisiner, som sulfonylurea og insulin. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt.


Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Felles for begge typene er at sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt.


Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Kroppens immunforsvar ødelegger egne insulinproduserende celler, og man må få tilført insulin via injeksjoner eller insulinpumpe. Sykdommen kan opptre i alle aldre, men opptrer ofte i barne- eller ungdomsår eller i tidlig voksen alder.


Personer med diabetes type som ikke bruker insulin, bør fokusere på å spise sunn mat som gir langsom blodsukkerstigning Praktiske råd Maten vi spiser påvirker blodsukkeret, og personer med diabetes bør velge et kosthold som bidrar til god blodsukkerkontroll. Ved diabetes type er kroppens insulinproduserende celler ødelagt, mens ved diabetes type er utskillelsen av insulin redusert eller insulinet virker dårlig. Kosthold ved type diabetes Type diabetikere vinner mye helsemessig på kort og lang sikt ved å spise hjertevennlig og holde vekten.


Man kan leve godt med diabetes , men sykdommen kan være dødelig om den ikke behandles riktig. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type og 2.

Melk og meieriprodukter gir blant annet proteiner av høy kvalitet, jo kalsium, B-vitaminer og fosfor. Hovedtypene er diabetes type og diabetes type som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling. Les mer om næringsstoffer i melk. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin.


I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret. Type (insulinavhengig diabetes ) kan starte i alle aldersgrupper, oftest hos barn, ungdom og voksne under år. Sykdommen skyldes insulinmangel, vanligvis på grunn av en autoimmun ødeleggelse av de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg