onsdag 11. juni 2014

Norrøne navn guttenavn

Leter du etter et norrønt navn til en gutt? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke norrøne mannsnavn. Norrøne kvinnenavn finner du på denne siden. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen.


Navn etter kjærlighetsguden. Det norrøne navnet Freja er et annet mytologisk navn som slår an blant danske foreldre. Navnet er nok først og fremst blitt populært fordi det passer inn i moten med at pikenavn skal ha to stavelser og ende på e eller a, sier hun. Her tror hun imidlertid at opprinnelsen i mytologien også spiller en viss rolle. Epleskallet skrev: Finnes det en hemmelig termingruppe på facebook for de med termin i juni, eller er det kun lukket?


Har ikke sagt noe til familie og vil ikke gjøre det på en stun men hadde vært hyggelig å bli med i en termingruppe#128516; Hei! Jeg fant noen grupper på Face. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Vil heller ikke ha navn som er så populære at annahver unge i fx barnehagen har samma navnet , så langt det er mulg.


Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Finn guttenavn til babyen din. Se populære, vanlige og sjeldne guttenavn. Se navnestatistikk med topplister for guttenavn. Mange flotte navn her da Joda- er nok enig med mange - men har en tendens til å høre på navnet og ikke sammenligne for mye med andre personer med samme navn.


Om så skulle være tilfelle fikk man nå aldri funnet navn. Samtidig er det en fremvekst i guttenavn med harde konsonanter. Det skyldes både at man tok frem gamle norrøne navn der et navn som Helje eller Helge ble til Helga for eksempel. Vi er ute etter korte navn , helst ikke mer enn fem bokstaver. Jentenavn bør ikke slutte på a. Synes jentenavn som slutter på e er finest.


Er veldig glad i norrøne navn , men vil helst unngå de som assosieres veldig med mytologien, som Odin eller Ask og Embla (for ikke å snakke om Loke). Blir veldig glad for forslag! Jakob er et typisk bibelnavn.


Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over. Det fantes også kortformer av de toleddete navnene , for eksempel Åsa av navn som begynte med Ås-, og Arne av navn som begynte med Arn-. Mange norrøne navn ble laget ved såkalt leddvariasjon, det vil si at man tok ledd fra navn som var i bruk, og satte dem sammen på en ny måte. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Velg navn fra mytologien - Aftenposten 12.


Guttenavn Sjeldne, Norske, Norrne, spesielle guttenavn og mer 14. P denne siden har vi listet opp en rekke norrne mannsnavn. Uvanlige og pene navn - Min nev heter Smund og mange syns dette er et uvanlig navn. Utne forteller at det også finnes en myte om at navnet Bjørn er forbudt i Norge. I så måte var et navn som Thorbjørn spesielt ille på den tiden.


Videre ser vi at underholdningsindustrien kan ha inspirert flere norske hundeeiere i deres navnevalg, med navn som Kira, Charlie og Stella. Navnebetydning, navnestatistikk, opprinnelse, mm. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. NAVN I BØLGER: – Det går om lag 1år mellom popularitetstoppene, noe fjorårets mest populære navn er et skoleeksempel på, sier Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå.


Spesielle guttenavn er et guttenavn. Hvorfor ikke gi hunden din et morsomt og humoristisk navn ? Det kan være veldig gøy å gi hunden din et typiske menneskenavn, slik som Mads, Toril, Sverre, Solveig etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg