onsdag 25. juni 2014

Bihulebetennelse smitte

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Noen får gjentatte bihulebetennelser. Det er også mulig å utvikle kronisk bihulebetennelse. Dersom det skjer, bør lege kontaktes. LES OGSÅ: Forløp, varighet og smitte ved bihulebetennelse.


Når bør man oppsøke lege? Varer symptomene over en uke kan det være tegn på at det er en bakteriell infeksjon og antibiotikabehandling må vurderes. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene. Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Har man ikke samtidig tett eller rennende nese som tegn på øvre luftveisinfeksjon bør man tenke på andre, kanskje mer alvorlige årsaker til hodepinen.


Det begynte for dager siden med at jeg følte meg meget tykk i halsen, uten at den var direkte sår, og at jeg hadde vondt i tennene på den ene siden. For tre dager siden ble det smertefullt, med rivninger opp mot det ene øret, og det rant også fra øyet på samme siden. Jeg var ikke forkjølet. Spesiellt gjennom kabler.


Brakk nesen på flere plasser da jeg var år, og etter det har jeg hatt bihulebetennelse ca hver gang jeg har vært forkjølet. Vask hendene dine ofte for å unngå å smitte andre. Les også: Så skitten er du. Smerter rundt øynene, øverste del av panna, kinnebeina eller til og med øverste del av tennene, kan være symptomer på en bihulebetennelse.


Bli hjemme fra jobben og gå til en lege for å sjekke om du trenger antibiotika eller annen behandling. Symptomene er typisk smerter lokalisert til kinn, bak øynene, i pannen eller sjeldnere i bakhodet. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. En bihulebetennelse oppstår når vev av bihulene blir hoven og betent.


Sinus er normalt full av luft er imidlertid bihulene kan bli blokkert og fylt med væske, et perfekt miljø for bakterier så som virus, bakterier og sopp for å vokse og forårsake infeksjon. Vanligvis selvbegrensende tilstand. Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet. Dette gir opphopning av sekret og gode vekstbetingelser for mikrober. Halsbetennelse spres som oftest via dråpesmitte, så du bør prøve å unngå å dele glass og bestikk med andre eller hoste direkte på noen.


Ellers er det alltid viktig at du har god håndhygiene med regelmessig håndvask for å unngå å smitte andre. Smitte med dermatofytter kan skje ved direkte hudkontakt mellom mennesker eller via hatter, sko. Dager, kan det overskytende bakterier tilstede i sinus hulrommet eskalere smitte til.


Med en anti-inflammatorisk narkotika, for se om det bringer smitte nedover. Vondt i hodet, lungebetennelse eller bihulebetennelse er borte fra jobb, skriver. I tillegg til virussykdommen kan det oppstå komplikasjoner i form av bakterielle infeksjoner som for eksempel lungebetennelse, bihulebetennelse eller ørebetennelse. Mange av dem som smittes har få eller ingen symptomer, men kan likevel smitte andre.


Se også: Spørsmål og svar om influensasykdom. Den typen lungebetennelse som skyldes bakterier, kommer ofte av bakterier som vi fra før har i munnhulen. Derfor er det ikke egentlig snakk om smitte. Lungebetennelse med virus smitter ved at en som er syk hoster eller nyser i nærheten av deg. Men eftersom forkølelse ofte forekommer i begyndelsen, kan du let smitte andre med forkølelse, når du hoster eller nyser.


Bihulebetændelse er ikke smitsom. Du kan derfor sagtens gå i skole eller på arbejde uden at smitte andre med bihulebetændelse. Dog kan du i stedet risikere at smitte andre med forkølelse, hvis du er forkølet. For å unngå å smitte andre bør du hoste i armkroken eller i et lommetørkle. Bruk papirlommetørklær til å pusse nesen og kast lommetørkleklærne straks etter bruk.


Bihulebetennelse smitte

Husk også å vaske hendene med flytende såpe og vann før du tar i noe, råder Sandvik. Fuktige såpestykker kan være en smittekilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg