onsdag 4. juni 2014

Frikort egenandelstak 2

Frikort egenandelstak 2

Nytt utseende på frikort. Sjekk egenandeler og frikort -status. Har du fått et brev fra Helfo om kontroll av dine krav? Regelverk og takster Du som utfører behandling med refusjon. Oppgjer for helseaktør Når du har fylt ut.


Frikort egenandelstak 2

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Alle privatpersoner må betale en egenandel ved bruk av det offentlige helsevesenet. Egenandelstakene gjør at du ikke trenger å betale mer enn beløpet som er taket. Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester.


Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Forskrift om egenandelstak § 1. Hvilke egenandeler forskriften gjelder for § 2. Utgifter som godtas som egenandeler § 3. Fritak for å betale egenandeler § 4. Kvittering for betalt egenandel § 5. Utbetaling av egenandel til helsepersonell o. Beløpet fremgår av forskriften om egenandelstak , § 3. Det er utarbeidet et eget rundskriv til egenandelstak som er hjemlet i § 5-tredje ledd. I motsetning til den automatiserte frikort ordningen for egenandelstak er frikort ordningen for egenandelstak basert på at bruker samler sine egenandelskvitteringer, og selv fremsetter.


Frikort egenandelstak 2

Reduserer egenandelstak 2. Dette er et tiltak for alle, men vil særlig være positivt for dem med høye sykdomsutgifter. Automatiserer egenandelstak 2. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.


Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Når du viser frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Veiledning for helsenorge. Behandlere, helseforetak og andre tjenesteytere og virksomheter som krever inn egenandeler som inngår i egenandelstak skal utstede spesifisert kvittering til pasienten. Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer fastsetter nærmere krav til dokumentasjon.


Felles for egenandelstak og 2. Hvis du har betalt mer i godkjente egenandeler enn det fastsatte egenandelstaket, vil du få det du har krav på refundert fra HELFO. Enkeltbeløp under 2kroner refunderes ikke. Dersom du har småbeløp som skal refunderes, kan du samle opp disse og få dem utbetalt samlet. Helse- og omsorgsdepartementet som Bærum kommunes svar på høringsnotatet. Høringsbrev - Innføring av automatisk frikort for egenandelstak og avvikling av sykdomslisten i fysioterapiordningen m. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.


Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler.


Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg