tirsdag 17. juni 2014

Sjokoladekake glasur med kakao

Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis.


En sånn klassisk sjokoladekake som alle liker og som passer til alle anledninger!

Kakebunnen blir saftig og myk, og fylles med en kjempedeilig, luftig sjokoladekrem. Både kaken og sjokoladekremen lages med gode mengder kakaopulver, og med det nye kakaopulveret til Dr. La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oetker, får du en virkelig god og. Oppskriften passer til store eller små muffinsformer.


Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden. Stroh-rom eller konditor-rom.

Vi ELSKER sjokoladekaker ! Se vår fristende samling med sjokoladekaker , enten det er i langpanne eller rund form. Vi har også flere oppskrifter på glasur. Bamsemums (du trenger ca. stk til en form på cm) Litt kakestrøssel ca. Kokkens tips Ved å tilsette litt honning eller sukker blir glasuren enda blankere.


Sett avkjølt kaken du skal glasere på en rist og et bakepapir under. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.


Avkjøl kaken på rist. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kal sterk kaffe.


Bland kakao , vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken. Ekstra festfin med blank glasur.

Sjokoladeglasert, myk sjokoladekake er familiens favoritt. Rør inn rømme og melkesjokolade og bland forsiktig til sjokoladen har smeltet. Når glasuren er helt kal pisker du den opp med en elektrisk visp. Eg fikk skikkelig barnebursdagskake- følelse av denne kaka når eg pynta den med nonstop, men den passer sjølvsagt alle anledninger. Nyt sjokoladekaken sammen med et glass iskald melk.


Det smaker godt, samtidig som melkeglasset gir deg viktige næringsstoffer du trenger hver dag, for eksempel jod og kalsium. Se flere deilige sjokoladekaker her. Og det synes jeg passet så godt til at jeg har jeg fortsatt med å lage. Kakebunn 1g romtemperert smør g melis egg, delt i plommer og hviter 1g mørk sjokolade 1g finkornet sukker 1g hvetemel ss kakao. Helt etter min smak!


Denne kaken er en litt lysere variant med masse smak, og en nydelig sjokoladekrem med hint av espresso. En saftig, søt og myk sjokoladekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg