tirsdag 24. juni 2014

Kynnere uke 35

Kynnere uke 35

Kynnere er en helt normal del av svangerskapet, men de skaper likevel bekymringer for mange gravide. For hva er normalt, og hva er ikke normalt? Og hvordan skal man vite forskjell på kynnere og rier - eller enda vanskeligere, for tidlige rier?


De fleste vil merke kynnere først etter 20. Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense. Kynnere kan være ubehagelige, men skal aldri være smertefulle.


Kynnere begynner øverst i magen, og går nedover før de slipper taket. Om barnet: Griperefleksen er ferdig utviklet. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Tåneglene når nå tåspissene. Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den.


Gravid uke symptomer. Magen din er nå kanskje på det høyeste nivået i hele svangerskapet. Det innebærer at du kan føle at det er vanskelig å puste dypt ned i lungene, og at det liksom ikke er plass til maten du spiser. Trøst deg med at babyen snart synker ned i bekkenet, om den ikke allerede har gjort det. I uke er proporsjonene mellom hode, bein, armer og kropp nå slik de vil være ved fødselen.


Lungene er nesten ferdig utviklet. Barnet har likevel best av å være i mors liv i ytterligere noen uker. Mange opplever litt ekstar med kynnere og stikninger når dette skjer over et par dager og så roer det seg og blir rolig frem til.


Kynnere uke 35

Riene skal helst ikke begynne før du nærmer deg termin. Rier og veer er det samme. Sist gang begynte fødselen med timer med modningsrier, og det oppleves ikke direkte slik nå.


Jordmor sa tidligere at det er mye mer av kynnere og murringer når det er andregangs. Flere som har det slik? Er det en modningsprosess på gang tro? De siste dagene har vært grusomme og det sliter meg helt ut.


Noen kynnere bare kommer, mens andre er virkelig ubehagelige. Men siden jeg vet hva jeg har i vente så kan de ikke defineres som vonde enda. Leste i dagboken min fra forrige svangerskap at det. Er i uke nå, og de siste par dagene har jeg hatt veldig mye kynnere.


Sitter i både mage og rygg, og det er overlevbart, men noe vondt til tider. Igår strålte de nedover lårene også, men ikke idag. Har vært på jobb idag, der jeg har rørt meg en god del.


Igår var det kontordag, så ikke mye. Regelmessige kynnere : Det er minutter eller mindre mellom dem, og de varer sekunder eller mer. Noen merker også at sammentrekningene er annerledes enn vanlige kynnere.


Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten, selv ved små anstrengelser. Etter hvert begynner kroppen å forberede seg til fødsel ved at det kommer flere og tydeligere kynnere. Søsteren min fikk en liten gutt i uke for noen år siden, han lå noen timer på C-pap (de er noe som blåser luft i nesen, for å hjelpe lungene å holde seg oppblåste) ellers var hen helt fin i lungene, hadde noen andre komplikasjoner som ikke hadde noe med prematuritet, og det var nok derfor hen fikk C-pap. Disse kjennes ved at magen strammer seg og blir spent utenpå.


Enkelte gravide kjenner dem helt fra uke 2 men kynnerne blir sterkere og hyppigere etter uke 32. Det kan være vanskelig å skille kynnere fra rier, men kynnere varer omtrent et halvt minutt og endrer seg gjerne hvis du legger deg ned. Fosterets vekt: ca. Begynner du å bli lei av å være høygravid?


Mye og vonde kynnere fra uke 17. Ble delvis sykemeldt for det for skulle så lite til for at kynnerene satte i gang. Var også henvist til gyn pga dette for å sjekke livmorhals osv, men ingen påvirkning der.


Er uke i morgen så ingen tidlig fødsel her i gården. Og selv om de aller fleste føder etter uke 3 så finnes det jo de som føder prematurt. Man kan jo ikke vite at ingen ting kommer til å skje, hvis man plutselig får en styrt fødsel i uke så er det jo bare bra å ha baggen klar.


Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg