tirsdag 13. oktober 2020

Sinusitt kronisk

Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Bihulekirurgi benyttes der medikamentell terapi for kronisk sinusitt , eller akutt residiverende sinusitt , ikke har god nok effekt. Dette er en narkosekrevende operasjon som tar alt fra minutter til et par timer, avhengig av tilstand og omfang av problemet. Deles i kronisk rhinosinusitt med og uten polypper.


Nordiske studier viser en prevalens på.

Anatomiske forhold i osteomeatal kompleks kan vare en. Dette fører til kronisk sekresjon og plager med tett nese, mye sekret, nedsatt luktfølelse, hodepine og andre plager som forringer livskvaliteten. Ofte oppstår det sekundære bakterielle infeksjoner som behandles med antibiotika.


Man skiller ellers mellom akutt bihulebetennelse og kronisk bihulebetennelse. Det kan være nødvendig med akutthenvisning til øre-nese-hals-lege. Slike hindringer kan bestå i kronisk svullen slimhinne, skjev neseskillevegg eller spesielle forhold i midtre nesemusling, og avsløres ved CT.


Hyppigste årsaker til kronisk bihulebetennelse.

Hovne slimhinner pga. Allergi forårsaket av f. Mekanisk avstengning av passasjen pga. Hagtvedt T, Mogens-Aaløkken T, Nøtthellen J, Kolbenstvedt A, Haye R. Røntgen bihuler og lavdose-CT ved akutt sinusitt. Vet at kronisk sinusitt bestemt til å være bakteriell vil bli behandlet med antibiotikabehandling.


Legg ved noen type decongestant og slimete tynnere å fremme drenering av sinus passasje. Behandling av sinusitt. Sinusitt behandles på samme måte som en vanlig forkjølelse.


Hva kan gi vondt i øyet? Vondt i øyet kan skyldes en rekke diagnoser. Pass på så du ikke blir gående med vondt i øyet over lengre ti ta heller kontakt med fastlegen din og få utredet årsaken til smerten.


Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen. En del av de som har bihulebetennelse har også polypper. Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt.

Man sier at en bihulebetennelse er akutt hvis varigheten er mindre enn tretti dager, mens en kronisk bihulebetennelse varer mer enn tre måneder. Bihulebetennelse kan komme av bakterier eller virus, og man skiller mellom akutt eller kronisk bihulebetennelse. Noen har en naturlig tendens til å få kronisk bihulebetennelse. Akutt maksillarsinusitt J31. Hvis man har uttalte plager og man mistenker bakteriell bihulebetennelse kan legen vurdere å behandle med antibiotika.


I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Kronisk maxillarsinusitt J32. Tobakksrøyking, bruk av alkohol i konsentrert form, inhalering av skadelige damper, for eksempel i forbindelse med yrke, kan irritere svelgslimhinnen og gi kronisk faryngitt.


Også defekt infeksjonsforsvar, som kan skyldes immunologiske sykdommer, anemi, jernmangel og diabetes, kan gi kronisk faryngitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg