fredag 29. mai 2015

Diabetes type 1 og 2

Et variert kosthold er viktig for diabetikere. Vi gir deg våre tips her. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod.

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Finn laveste nettpris her. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.


Hvordan behandles diabetes type ? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.

Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type , mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Symptomene oppstår ikke helt likt. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Hvem får diabetes type ? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Diabetes type rammer oftest voksne, men forekommer også i økende grad hos unge voksne. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type , diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes.


De to almindeligste typer diabetes er diabetes og diabetes 2. Forskerne ved ikke, hvad der udløser diabetes og sygdommen kan derfor heller ikke forebygges eller helbredes.

Beregnet antall med kjent diabetes i befolkningen. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt. Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve.


Hovedtypene er diabetes type og diabetes type , som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin. I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret.


Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet. Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg