Ufrivillig barnløshet - helsenorge. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Kontakt pasient- og brukerombudet når du trenger råd og. Personvern og nettsikkerhet - helsenorge.
Behandling i utlandet - helsenorge.
En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Viktig å merke seg. Ved å vise helsetrygdkortet hos offentlig lege eller offentlig sykehus når du er på Europaferie,.
Forsikre deg før neste reise med vår helårs-, engangs- eller studentforsikring! Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Ifølge Helfo er det i år hele 680.
Vær oppmerksom på at det også gjelder egne regler for tredjelandsborgere som har helsetrygdkort fra Nederland. Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere. Kortet bestiller du enkelt på helsenorge. Du bør ha med deg kortet om du skal oppholde deg midlertidig i Spania.
Europeiske helsetrygdkort går ut i år. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen. Kortene har en varighet på tre år, og du må selv huske å fornye det. I fjor var det nesten 900. Det er HELFO som utsteder kortene.
Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha. Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.
Her får du snakke med erfarne sykepleiere som kan gi deg medisinske råd - enten før avreise eller om du ringer fra reisemålet ditt. Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp.
Det gir deg trygghet for at du får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Vær obs på at kortet ikke gjelder i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land. Der er det kun reiseforsikring som gjelder. Hva som menes med nødvendig helsehjelp er avhengig av hva slags helsetjeneste det gjelder og hvor lenge oppholdet er tenkt å vare. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere.
Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. Informasjonen gis via en app som blant annet inkluderer informasjon om hva kortet kan brukes til, nødnummer og hvem du kan kontakte om du trenger medisinsk hjelp i Europa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.