mandag 13. august 2018

Graviditetssymptomer uke 5

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå begynner embryoet endelig å ligne på noe. Klaffet det denne måneden, er du nå altså offisielt gravid.


Så gir den seg igjen etter 4- uker. Graden varierer kraftig fra person til person og svangerskap til svangerskap. Jeg fikk kvalmen kastet på meg i uke , og det var fordi jeg har hyperemesis. Man antar at kroppen får en voldsomt overdreven reaksjon på HCG, nesten som allergi, og da sitter man med ukesvis med oppkast, ekstrem kvalme og py. Da tar jeg heller den lille kvalmen som jeg hadde i første svangerskap, som kom i uke 7. Jeg begynte med murring i magen rundt tiden jeg forventet mensen, men hadde allerede testet positivt, så jeg visste at det ikke var tante som kom på besøk.


Murringen har kommet og gått hele tiden. Puppene er begynt å bli ømme de siste dagene, (er i slutten av uke ) Og mannen min kjenner forskjell på dem, de er fastere på en måte? Barnet ditt er veldig aktivt og flytter seg fortsatt rundt inne i magen. Graviditetssymptomer i uke 30.


Av og til bruker barnet å måtte sparke eller slå for å komme seg rundt. Uke : Mensen har ikke kommet og du fler deg kanskje litt trtt og kvalm. Det kan oppleves svrt slitsomt vre gravi spesielt fordi man ikke har kontroll over det som skjer, og mange beskriver at de ikke kjenner igjen. Det er veldig tidlig enn, og jeg har mange.


Under uke er det veldig vanlig at du har vondt i ryggen og føler deg trøtt. Andre symptomer er: Ømme bryster – Brystene dine gjør seg klare for å gi mat til en sulten baby. Jeg er ikke gravi vil bare si at første gangen hadde jeg ikke testet engang i uke , tror jeg. Jeg var så sikker på at mensen ville komme, kjente godt at den var rett rundt hjørnet. Men etter to uker gikk den følelsen over, og da kjente jeg ingen verdens ting lenger.


Men for det det måtte være verdt, her er de symptomenejeg har hatt KUN i forbindelse med graviditet: - festeblødnin ca uke etter el. Mange slipper unna uten graviditetssymptomer og seiler gjennom hele første trimester uten å merke noe til svangerskapet. Noen dråper blo bare. Om du føler deg trist og motløs, så er det ganske vanlig i denne perioden.


Grunnen til at det er slik, er alle hormonene som herjer i kroppen din. Fikk time mandag å jeg konmer ikke dra derfra før de stappe i meg tabletten! Nå begynner hjertet å pumpe mer blod gjennom årene, og i uke kommer du til å ha 40–prosent mer blod i kroppen enn før du ble gravid. Som du kanskje har gjettet, er den ekstra mengden blod nødvendig for å forsyne fosteret og morkaken med blod.


Ca en uke etter eggløsning er det en del som merker det. Så har du de som ikke merker noe. Så veldig individuelt.


Tar ca en uke fra eggløsning til egget fester seg, og da begynner kroppen å produsere hcg som er hormonet vi reagerer på. Fra uke så kom kvalmen for fullt og jeg kastet opp flere ganger daglig fram til uke 14. Var uker på onsdag og begynte i går og blø (ganske lik mensen blødning). Alle graviditetssymptomer er også borte, så ikke noe særlig i tvil om at jeg mister.


Bare lurer på om det er vanlig å miste uten å ha smerter? Barnet har nå anlegg til hu tarmkanal, lunger, nervesystem, muskler og blodkar. Denne furen danner kroppsaksen.


Hva som senere blir opp og ne foran og bak og høyre og venstre er nå bestemt. På dette stadiet er embryoet - millimeter langt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg