torsdag 6. august 2015

Innbakt laks i folie

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Hva med en gladlaks til middag? Prøv denne som er innbakt i folie , her beholdes mye av næringsstoffene fra fisk og grønnsaker.


Innbakt laks i folie

Tilbered i stekeovn eller på grillen. Ved å pakke fisken i aluminiumsfolie beholder du all kraften og fuktigheten i fiskestykket. I tillegg er det en utrolig enkel måte å tilberede fisken på. Maten lager seg praktisk talt selv!


Du slipper også å rengjøre fastbrente ildfaste former. Ovnsbaking av hel fisk: 1. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke.


Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Like godt som det er genialt! Dette er en superlekker rett som smaker fantastisk, ser flott ut og vil slå an når du skal ha gjester.


Laks i butterdeig eller innbakt laks. Pakk fisken i tykk aluminiumsfolie, helt tett, skal fisken på grillen bruk dobbelt ark med folie. Legg i langpanne eller på varm grill med skjøten opp.


Ta ørreten ut av ovnen og avkjøl litt før skinnet fjernes ved hjelp av en liten spiss kniv. I disse grillpakkene kan grønnsakene varieres i det uendelige, og all slags fisk kan brukes. Her har vi brukt laks og torsk og squash, løk og asparges.


Er det ikke grillsesong, så lager du enkelt pakkene i stekeovnen. Fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst god måte å tilberede fisk på – som også er veldig populær blant barn. Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakskraft til spille, og vitaminene er også inntakt. En annen hyggelig fordel er også at det blir lite oppvask!


Har du ikke grill kan du også tilberede denne i stekeovnen. Se hele oppskriften. Lag gjerne foliepakkene kvelden i forveien, ta dem med ut på tur og grill dem på et bål! De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn.


Det å saltbake fisken kan virke litt skummelt, men saltet er til for å holde fisken saftig samtidig som den tar til seg smakene fra urtene. Her er oppskrift p en god og enkel middagsrett med salmalaks innbakt salmalaks i folie. Laks bakt i folie p en seng av fennikel. Grønnsaker og torskefilet i folie blir til sunn og god grillmat på 1-2-3. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Ved å ovnsbake filetene på under hundre grader beholder kjernen den rene, oransje laksefargen. Fisken får også en fast, fin konsistens. Brokkolibuketter og dillsmørsaus gir retten et klassisk preg.


Når jeg ovnsbaker laks , pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg