torsdag 12. januar 2017

Behandling bihulebetennelse

Behandling bihulebetennelse

Mange blir behandlet med antibiotika når de er forkjølet og har smerter fra bihulene. Ofte er dette unødvendig behandling. De aller fleste infeksjoner i bihulene er virusinfeksjoner.


Og som kjent hjelper ikke antibiotika mot virus. Studier har vist at bare 5-prosent av alle som er forkjølet og tett i nesa får bihulebetennelse med. Dersom man har bihulebetennelse i over tre måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. Ved langvarig bihulebetennelse , kan behandling over tid være nødvendig for å få bukt med plagene.


Man bør starte med en betennelsesdempende behandling , og vanligvis vil man få reseptbelagt medisin fra legen i form av en kortisonholdig nesespray. Behandling av bihulebetennelse. Feber er vanligvis mindre vanlig ved kronisk bihulebetennelse enn ved akutt bihulebetennelse. Bihulebetennelse diagnostiseres vanligvis ut fra symptomene.


Behandling bihulebetennelse

I noen tilfeller er behandling hos lege med steroidspray og eventuelt antibiotika nødvendig. Kronisk sinusitt behandles hos øre-nese-halsspesialister, som regel med kirurgi. Vi åpner de angrepne bihulesystemene slik at slim og puss kan komme ut og luft slippe til.


Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene. Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes. Dersom det blir liggende igjen puss i bihulene kan dette føre til at betennelsen stadig blusser opp, noe som skader slimhinnene og kan gi kroniske plager. Akutt bihulebetennelse skyldes spredning av virus eller bakterier fra nesen og inn i bihulene. Kronisk bihulebetennelse krever behandling hos en spesialist.


Behandling bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Når oppsøke lege Ved bihulebetennelse med kraftige smerter og eventuelt fare for at bihulene sprekker bør du gå til lege. Leger oppstarter alltid antibiotika behandling hvis bihulebetennelsen er veldig kraftig.


Vanligvis går bihulebetennelse over av seg selv og trenger ingen behandling. På samme tid har norske soneterapeuter erfaring med en rask og god klinisk respons hos disse pasientene. Det finnes ingen gode klinisk studier på effekt av soneterapi ved akutt bihulebetennelse. Hensikt: Formålet med studien er å. Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen. En del av de som har bihulebetennelse har også polypper.


Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt. Da er det greit å vite at det finnes kjerringråd som er til god hjelp. Eventuelle betennelser i nesegangene er kjent som bihulebetennelse.


Det påvirker den øvre del av nesen og kan forårsake sterk hodepine og tett nese. Hvis du ønsker å vite om naturlig behandling av bihulebetennelse , så les videre i denne artikkelen. Ved akutt bihulebetennelse som oppstår etter en forkjølelse, får man smerter over et eller flere par av bihulene, vanligvis i dem som ligger over kjeven.


Dersom betennelsen skyldes infeksjon med bakterier, kan det være nødvendig med antibiotikabehandling for å bli frisk. Hos enkelte vil derimot bihulebetennelsen ikke gå tilbake, til tross for både egenbehandling og behandling hos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg