onsdag 14. januar 2015

Klamydialungebetennelse

Klamydialungebetennelse

Sykdommen er ofte langtrukken, og et forløp på 3-uker er vanlig. Dette skyldes både at den har et mildere forløp med lavere feber, og at det ofte er den mest motstandsdyktige delen av befolkningen som angripes. Det kan en sjelden gang også være chlamydia psittaci som gir en annen form for lungebetennelse som kalles for papegøyesyken).


Dette er en lungebetennelse forårsaket av bakterier av chlamydia-arten. Chlamydia pneumoniae har også blitt kalt TWAR. Lungebetennelse, eller pneumoni, er en infeksjon i selve lungevevet.


Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år.


Hva er årsaken til mykoplasma-lungebetennelse? Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Hyppig årsak hos barn. Pneumokokker er den vanligste årsaken til pneumoni utenfor sykehus.


Akutte, alvorlige årsaker: Akutt koronarsyndrom. Mycoplasma pneumoniae er sjeldnere, men forekommer i alle aldersgrupper og særlig i aldersgruppen 3–år. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt.


Smerter eller følelse av press, trykk, tyngdefølelse eller sammensnøring sentralt i brystet, eventuelt med utstråling til venstre skulder, armer, kjeve, hals eller øvre abdomen. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt.


Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Plagene er ofte mildere enn ved vanlig lungebetennelse. Typiske symptomer er tung pust, hoste, og brystsmerter. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner. Dersom tørrhoste oppstår i forbindelse med en vanlig luftveisinfeksjon, kan det vedvare i noen uker etterpå, informerer Øie om.


Klamydia er mest utbredt hos unge under år. Den gir litt andre symptomer enn vannlig lungebetennelse. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.


Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Uten behandling forsvinner oftest infeksjonen av seg selv i løpet av ett til to år. Noen kvinner får oppadstigende infeksjon og betennelse i egglederne, noe som medfører økt risiko for at arrvev helt eller delvis tetter igjen egglederne.


Ved ubehandlet infeksjon, kan den hos kvinner bre seg opp til egglederne og forårsake en betennelse (), og hos menn bre seg via sædlederne til bitestiklene og forårsake en betennelse (epididymitt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg