torsdag 30. august 2018

Trene etter fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Med andre ord er det store individuelle forskjeller.


Men enkelte øvelser kan alle starte med allerede dagen etter fødselen. Jeg er i full gang med å etterkomme ønskene deres når det gjelder temaer dere ville lese om.

Jeg tok nylig for meg trening under svangerskap og her kommer et innlegg om trening etter at babyen har forlatt fortet og blitt verdensborger. Lurer du på hvordan og når du kan trene etter fødselen ? Etter en normal fødsel bør du vente 4-uker før du trener, og ved keisersnitt bør du vente uker før du trener, sier Kristine Weber som er to ganger Norgesmester og én gang nordisk mester i bodyfitness. Friske gravide bør være fysisk aktive og holde seg i form.


Trening når du er gravid og etter fødselen. Du kan trene helt fram til fødselen , så lenge det ikke gir deg smerter eller ubehag. Etter fødselen kan du starte opp med trening så snart du føler for det Innhold.


Svangerskap og fødsel er en enorm påkjenning på kroppen. Når og hvordan du kan begynne å trene påvirkes av mange faktorer.

I videoen forklarer Lena Ovegår som er personlig trener, om hva du bør tenke på når du skal begynne å trene etter fødselen. Malin Möller, sertifisert mammamage-trener, gir de beste tipsene til hvordan du kan trene etter en fødsel og hvordan du skal tenke. En fødsel er en stor påkjenning for kroppen.


Men hva skjer med kroppen etter at du har født et barn? LES OGSÅ: Trene magen når man er gravid? Du vil sannsynligvis ha glede og utbytte av å begynne med gåturer og trene opp din bekkenbunn så snart som mulig etter fødsel. Det er viktig å tenke litt over tid. Vi anbefaler å vente med intensiv trening (løp, hopp etc) til du har vært på 6-ukers kontroll.


Det kan være lurt å trene etter du har ammet, slik at du ikke har brystspreng og det blir lettere å ligge på magen. Prøv å starte med 5-repetisjoner i 2-serier avhengig av form og humør. For et keisersnitt er et relativt stort inngrep, og det er store individuelle forskjeller på når det er greit å begynne med trening.


I del av trening etter fødsel skrev jeg om når man kan begynne å trene etter et svangerskap og en fødsel. Det kommer an på hvordan du har hatt det under graviditeten, hvordan fødselen var og hvordan tiden i etterkant er. Hva er den største utfordringen de fleste møter når de skal trene seg opp etter fødsel ? Og hvordan få resultater med trening i den nye hverdagen? Kunnskapen er tilgjengelig, men den er bare virkningsfull om du velger å benytte deg av den.


Noen klarer å trene litt bare noen dager etter en fødsel , mens andre trenger flere uker på å komme seg. Har du gjennomgått en komplisert fødsel , eller keisersnitt, bør det gå mer enn seks uker før du kan gjenoppta treningen. Tilpass aktiviteten etter formen din, og øk mengden og intensiteten gradvis.

Etter et svangerskap og fødsel har kroppen din vært gjennom mye. Nyt tiden med den lille og utforsk din nye tilværelse. Rolige gåturer er en fin og skånsom aktivitet man kan gjøre den første tiden. Bekkenbunnen blir derfor den første delen av kroppen du trener etter en normal fødsel. Prøv å unngå treg mage og mye trykking ved toalettbesøk, eller pressing ved vannlating.


Start gjerne allerede etter ett døgn! Men her må vi skille mellom trening, fysisk aktivitet og det og skulle gjøre raske endringer. Når det gjelder trening så er det veldig individuelt hvor fort man kan trene igjen.


Hva med å begynne å trene på et senter under veiledning enten av pt eller fysio etc som har greie på opptrening etter fødsel ? Jeg tror du trenger både noe som er til en viss grad bindende og samtidig motiverende! Delte magemuskler etter fødsel : Hvis magen din buler ut merkbart i et avgrenset område over, under og til sidene for navlen, og denne posen ikke forsvinner verken etter slanking eller trening, kan årsaken være at magemusklene har delt seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg