onsdag 29. august 2018

Tett nese allergi

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese , nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Behandling av tett nese. Hvis du forgjeves har prøvd vanlige slimhinneavsvellende nesedråper og nesespray mot din tette nese eller har vært tett i flere uker, kan det hende du har symptomer på allergi. Ta i så tilfelle kontakt med legen din, som kan gjennomføre en allergiutredning.


Rennende nese , tett nese , nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr.

Allergi er en overdrevet immunrespons på en substans som egentlig ikke er farlig. Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Tett nese hos spedbarn skyldes ikke nødvendigvis forkjølelse. Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort. Når tett nese har ført til bihulebetennelse, eller hvor allergi er årsaken og pasienten trenger nesespray med steroider for å få slått tilbake den allergiske reaksjonen, sier Sagabråten.


Har du tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi. Så for å holde oss innefor temaet så kommer det noen råd her fra noen innsendere. Pasienter med vasomotorisk rhinitt kan deles inn i to grupper: De med våt nese , som plages med at det stadig renner fra nesen.


De med tørr nese , der plagene først og fremst er tett nese med dårlig luftpassasje, men minimal renning fra nesen. Nesespray mot allergi fås kjøpt uten resept hos Vitusapotek, og reduserer lokale allergiske plager som kløe, irritasjon, rennende og tett nese. Les mer om de ulike allerginesesprayene og få gode råd og tips om bruk.


Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese. En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp. Det finnes flere grunner til at dette skjer. En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi , skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene.


Viktigste behandling er allergensanering. Mange pasienter kan være fri for symptomer deler av året. Ved behov for medikamentell behandling gis behandling som ved terapitrapp (se over).


Henvis til fastlege for oppfølging.

Andre årsaker til tett nese enn forkjølelse. I tillegg til forkjølelse, er allergi en vanlig årsak til tett nese. Nå er jeg trøtt av all egentestingen.


Jeg har ikke særlig tro på allergi mot timotei, i alle fall ikke timotei alene. Hun har ikke sesongvariasjoner, men er like tett hele året. Matallergien er ikke alvorlig, og vi er ikke 1 konsekvente.


Kan det forårsake at hun aldri blir kvitt den? Noen mennesker er født med trange neser fra naturens side, hvilket betyr at du kan få tett nese selv om du hverken er forkjølet eller har allergi. Hos små barn skal det lite til før nesen blir tett , forteller han.


Det aller vanligste er at tett nese kommer i sammenheng med enten forkjølelse eller allergi. Ved uttalt allergi mot husstøvmidd er det vanskelig å få gjennomført god nok sanering. Tiltak mot husstøvmidd.


Det later til at dere har gjort mye. Det er ikke normalt for en gutt på ni år å plages så mye av hodepine. Det hender at allergimedisin som aerius gir hodepine. Det krever legeundersøkelse.


Mer enn av befolkningen opplever til tider allergiske reaksjoner som nysing, tett nese og kløende øyne på grunn av pollen fra gress, trær og inneplanter. Men heldigvis finnes det flere gode råd for å dempe plagene som oppstår. Usikker på hvor godt det fungerer ved allergi dog, da jeg ikke sliter med at nesa blir tett , men snarere det stikk motsatte. Nesehorn pleier iallefall å gjøre saken betydelig bedre for min del. Vanligste årsak til dott i øret er at øretrompeten ikke fungerer ordentlig, som ved en vanlig luftveisinfeksjon (forkjølelse) og ørevoks, sier doktor Mads H. Moxness, som er Lommelegens øre- nese -hals-spesialist.


Væske i mellomøret kan også gi dott i øret, men da er det mer vanlig at man opplever et klart hørselstap, ifølge legen. Leukotrienreseptoragonist er et legemiddel som ser ut til å virke bedre mot tett nese enn antihistaminer, og disse kan brukes i kombinasjon ved behov. Slimhinneavsvellende legemidler finnes som tabletter, nesespray og dråper.


Vanlige slimhinneavsvellende legemidler er phenylpropanolamin, oksymetazolin, og xylometazolin. Legemiddelet skal hjelpe mot tett nese , slik at du puster lettere. Disse legemidlene anbefales ikke til alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg