tirsdag 21. august 2018

Pigmentflekker gravid

Pigmentflekker gravid

Rask og trygg leveranse. Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Når vinteren nærmer seg og luften blir tørrere, blir også huden din tørr og dehydrert. En ansiktsmaske hjelper deg mer å bevare gløden i huden. Pigmentflekker kan også oppstå på grunn av hormoner.


For eksempel er gravide mer utsatt for å få pigmentflekker. Visse medisiner kan gjøre deg mer utsatt for pigmentflekker , blant annet p-piller og visse medisiner mot epilepsi. Melasma kan også oppstå på håndrygger, armer og hals. Opptil av de som er gravide opplever slik hyperpigmentering, og kvinner med en litt mørkere hudtype er mest utsatt.


Blant p-pillebrukere ses slike pigmentflekker hos cirka. Den eksakte årsaken til melasma er ukjent, men det ser ut som at endringer i hormonstatus og arv. Som regel blir vanlige pigmentflekker borte av seg selv i løpet av høsten eller vinteren. Men hvis du ønsker en raskere behandling, kan hudlegen skrive ut en krem som virker blekende. I tillegg har frysebehandling god effekt, og laserbehandling anbefales for en rask fjerning av flekkene.


Svangerskapshormonene gir økt pigmentering. Uavhengig av soling får de fleste mørkere farge på brystknoppen og omgivelsene, og en brun stripe nedover fra navlen, tidlig i graviditeten. Når de dertil soler seg blir mange gravide gledelig overrasket over å merke at de raskt får fin farge over det hele. Jeg har kun fått vinterbarn, så om sommeren har jeg alltid vert rundt mnd Jeg har aldri fått pigmentflekker , men er det noe alle gravide får i solen? Hei jeg er en kvinne på 40.


Tilstanden forekommer hos opptil prosent av alle gravide kvinner 2. Den presise årsaken til melasma er ukjent, men det ser ut til at endringer i hormonstatus - som i graviditeten - utløser tilstanden. Den alternative betegnelsen chloasma betyr. Derfor skades de også lettere av UV-strålene, og risikoen for senskader som pigmentflekker øker, opplyser Christiansen.


I tillegg vil gravide , ammende og kvinner på hormonell prevensjon være mer utsatt, forteller Stokke. Solutløste flekker er helt flate, og består kun av økt mengde brunt fargestoff i huden. Slike pigmentflekker vil i svært sjeldne tilfeller kunne utvikles til hudkreft. Flekkene vil da forandre seg, bli uregelmessige med forskjellige typer farger, sier hudspesialisten.


Hva er pigmentflekker ? Overlege og spesialist i hud og veneriske sykdommer ved Volvat medisinske senter, Sidsel Haug, forteller at pigmentflekker ikke gir symptomer. De er kun av kosmetisk sjenanse og det er svært sjelden at en ser hudkreft som oppstår fra pigmentflekker. Lentigo benigna blir kalt alderspigmentering. Hyppigst ses melasma under graviditet, hos opp til av alle gravide. Sjeldnere ses melasma som en bivirkning av legemidler som gjør huden overfølsom for sol, såkalte fotosensibiliserende medikamenter.


Personer som bruker epilepsimedisinen Fenytoin har økt forekomst av melasma. Holsen understreker at pigmentflekker i seg selv er ufarlige. Da jeg gikk gravid med mini var jeg veldig nøye med å skåne ansiktet for solen. Trodde jeg… Det er store sjanser for å få mye pigmentforandringer i huden når en er gravid.


Det ville jeg unngå så godt det var mulig. For å si det sånn, det gikk sånn halvveis! For i tillegg til vanlig behov for beskyttelse mot å bli solbrent, er det viktig fordi de er ekstra utsatt for mørke pigmentflekker.


Enten er det en ansamling av pigmenter i huden eller så er det mangel av pigmenter på et område slik at det blir hvite flekker. Det er nok det siste de fleste mener med pigmentflekker. Pleier ikke å sole meg men på vei til jobben og fra jobben er jeg i sola ca til1.


Så tror ikke den er gått ut på dato enda. Dette betyr at man er spesielt disponert som kvinne, og spesielt dersom hun tar hormontilskud benytter p-piller eller er gravid , har en arvelig disposisjon og har en mørk hudtype.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg