mandag 27. august 2018

Sprengt trommehinne

Trommehinnen er en tynn membran som skiller det ytre øret fra mellomøret. Trommehinnen fungerer på en måte som en fysisk barriere for å beskytte mellomøret med dets små strukturer fra omverdenen, men overfører også lyd som vi hører til det indre øret, ved hjelp av de små øreknoklene i mellomøret. Behandling av en sprukket trommehinne.


Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du straks oppsøke lege. Vanligvis betyr en svak sprukket trommehinne trenger ikke spesialisert omsorg og behandling selv. Imidlertid kan legen forskrive noen antibiotika og andre medisiner for å redusere smerte og for å behandle infeksjonen.

Gutten min på fikk ørebetennelse med sprukket trommehinne for et par måneder siden. Han ble behandlet med antibiotika, og virket eller frisk etter det. Men nå synes vi at han hører litt dårlig. Kan det ha sammenheng med den sprukne trommehinnen? Leser på nettet at det kan gi nedsatt hørsel fr.


Som regel opplever jeg redusert hørsel resten av dagen. Og jeg kan oppleve at smerten kommer tilbake et par sekunder av gangen, selv mange timer etter flyet har landet. Var hos legen og undersøkte ørene.

Han sa at trommehinnene mine har vært sprengt , men han sa ikke om det har skjedd nylig eller for lenge siden. Hvordan forløper sykdommen? Mellomørebetennelse går som regel over i løpet av et par dager. Hvis trommehinnen sprekker, eller den blir punktert hos en øre-nese-hals-lege, renner betennelsen (pusset) ut, og symptomene forsvinner ofte. Er det noen av dere som har erfaring med sprengte trommehinner?


Etter en fest i helga hvor en av festdeltakerne skrek høyt inn i det ene øret mitt for moro skyl våknet jeg og hørte ikke noe særlig. Etterhvert har hørselen mer eller mindre kommet tilbake, men nå ligger det jeg hører både i norma. Heisan, var alene og snorklet litt på lørdag, har ingen dykkerbuddy så er forsiktig og har tilsyn fra lan da jeg er heldig og har en farfar som jobber mye med naust, båt og som bor rett ved havet:) og foreldre for den del. Hei Tiden det tar før trommehinnen er fullstendig tilhelet kan variere og er blant annet avhengig av hvor stor skaden var. Hva er de mest vanlige ruptured trommehinnen symptomer?


En sprukket trommehinne er en rift i trommehinnen som skiller den ytre fra mellomøret. Mesteparten av tiden en sprukket trommehinne vil korrigere. Sprengt trommehinne. Innholdet i er basert p Norsk Elektronisk Legehndbok (NEL). Leger henviser til denne tilstanden som en sprukket trommehinne eller en perforert trommehinne.


Infeksjon, trykkforandringer, skader eller høye lyder kan bidra. Men før du vet symptomene på en sprukket trommehinne , tar vi en titt på årsakene.

Rare greier,men har hørt en slik rar høy lyvanskelig å forklare. Tetting av holet blir kalla myringoplastikk. I nokre tilfelle blir det gjort som eit forsøk på å betre høyrsla. Legen sa igår (mandag) at jeg hadde hissig ørebetennelse og at den hadde ført til hull på trommehinnen. Men han trodde jo jeg har ørebetennelse da.


Han så mye væske som rant ut høyre øre. Rart det renner så lenge. Selv om det er redusert luftpassasje kan lufta vanligvis slippe ut av mellomøret. Det venstre øre ra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg