tirsdag 7. august 2018

Symptomer på diabetes type 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye.

Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Hos mennesker med type - diabetes vil det oftest ikke være like ille. Noe av det skyldes at type - diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste.


Blodprøvene forteller ikke bare om du har diabetes type - , men også om risiko for å utvikle sykdommen. Begge deler er mulig å bremse. Hvor mye, handler i stor grad om egen innsats. Du kan verken spise eller løpe deg helt frisk fra diabetes type - , men for hver risikofaktor du fjerner, jo lengre og bedre kan du leve med sykdommen.


Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Dette er vanlige symptomer på type 2.

I tidlige sykdomsfaser er det ofte få eller ingen typiske symptomer på diabetes type 2. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Ofte er det ingen symptomer i begynnelsen ved utvikling av diabetes , men noen kan føle seg trette og uopplagte, noen kan få soppinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Symptomer på diabetes type 2. Etterhvert kan man oppleve tørste, at man må tisse ofte, vektnedgang og i verste fall akutt sykdom ved veldig høyt blodsukker. Se alle symptomerne her, og læs hvordan diagnosen stilles.


Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles. Har du diabetes , eller lurer du på. Sjekk din diabetesrisiko.


Mat, trening, behandling. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke. I tillegg er det et stort antall som ikke vet at de har diabetes type 2. Sykehusinnleggelse er oftest ikke nødvendig for en person med insulinbehandlet diabetes som klarner raskt opp etter tilførsel av karbohydrater eller bruk av Glucagonsprøyte. Ved alvorlig hypoglykemi hos personer med diabetes type som bruker blodsukkersenkende tabletter bør lege kontaktes uansett fordi faren for tilbakefall er stor. Således er risikoen for at få type - diabetes cirka procent hvis begge ens forældre har type - diabetes.


Sygdommen er også stærkt knyttet til overvægt og nedsat fysisk aktivitet. Derfor kalder man det også en livsstilssygdom.

Antallet af type - diabetes patienter er stærkt stigende. Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca. En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom.


Ved diabetes type danner kroppen selv insulin. Produksjonen er imidlertid ikke tilstrekkelig, da det ofte er et økt behov på grunn av at effekten av insulin på sukkerstoffskiftet er redusert hos personer med diabetes type 2. Den nedsatte insulinvirkningen hemmer sukkeropptaket i kroppens fettvev og muskler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg