onsdag 29. august 2018

Egenandel fysioterapi

Egenandel fysioterapi

Hvis fysioterapeuten har tilleggskompetanse i for eksempel manuellterapi eller psykomotorisk fysioterapi , må du betale en høyere egenandel. Logg deg inn for å sjekke egenandeler Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester. Det er faste takster for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten. Alle behandlere som krever egenandel må innrapportere egenandelene innen dager.


Egenandel fysioterapi

Det er en forutsetning at behandler gjør dette for at du skal få frikortet ditt innen tre uker. Fritatt fra å betale egenandel. En del pasienter er fritatt fra å betale egenandel om de på behandlingstidspunktet kommer inn under en av kategoriene som gir rett til refusjon etter honorartakst eller har frikort for egenandelstak 2. Helfo har lagt til rette for at du som behandler kan innrapportere en egenandel med status ikke betalt. Kommunal fysioterapi Innføring av egenandel for kommunal fysioterapi.


Kommunen har fått reduserte overføringer fra staten siden 1. Grunnet tekniske forhold er dette ikke igangsatt. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Du kan også lese mer om frikort på denne siden: Frikort for helsetjenester.


I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut. Du betaler da bare en offentlig fastsatt egenandel. Stortinget har vedtatt at sykdomslista for fysioterapi skal avvikles fra 1. Det betyr at alle som går til behandling hos fysioterapeut må betale egenandel fra 1. Barn under år og personer med yrkesskade er fritatt for. Fysioterapi for eldre.


Det er samme egenandel for behandling hos kommunale fysioterapeuter og avtalefysioterapeuter. Hvis du av helsemessige årsaker ikke har mulighet til det, kan kommunal fysioterapi være aktuelt. Her finner du oversikt over avtalefysioterapeuter. Vi er fire fysioterapeuter og en manuellterapeut.


Det er egenandel på all fysioterapi foruten inne på institusjon. Unntaksvis barn og ungdom under år og yrkesskadde som får behandling for skaden får gratis behandling. Man betaler egenandel opp til frikort som regnes ut i fra hvert kalenderår.


Egenandel fysioterapi

Spør din behandler om regler og satser. Hva fysioterapi koster kan variere mye. Da betaler du kun egenandel. Hos de fysioterapeutene som ikke har avtale kan satsene variere.


Har du sammensatte problemer som medfører redusert funksjon på grunn av nylig oppstått skade, kronisk lidelse eller andre årsaker, kan du få råd og hjelp av en fysioterapeut. Da velger de selv prisen. En fysioterapeut behandler og forebygger skader og sykdommer som gir smerte eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet.


Egenandel fysioterapi

Som fysioterapeut gir du behandling som er basert på en grundig undersøkelse og vurdering av pasientens problem og hva pasienten selv ønsker hjelp til. Vilkår og definisjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg