fredag 24. august 2018

Psykiske lidelser definisjon

Psykiske lidelser definisjon

Psykiske lidelser medfører ofte endring i atfer men ikke bestandig. Samlebetegnelsen psykiske lidelser er svært omfattende, og dekker et vidt spekter av tilstander. Dødsfall, vold eller en vanskelig arbeidssituasjon kan være årsaker til psykiske lidelser og plager.


Kombinasjonen ruslidelse og psykisk lidelse blir ofte omtalt med begreper som komorbiditet og dobbeldiagnose. Komorbiditet er en generell betegnelse på samtidig tilstedeværelse av to eller flere lidelser , mens begrepet ”dobbeldiagnose” ofte blir brukt om kombinasjonen alvorlig psykisk lidelse og ruslidelse. I de fleste tilfeller vil man ha vansker med jobb og familieliv hvis man har en psykisk lidelse, men det behøver ikke være slik. Noen mennesker har psykiske lidelser som for eksempel fobier eller tvangslidelse, eller lettere depresjoner, samtidig som de langt på vei mestrer jobb, skole eller andre oppgaver.


Generelt sett er det vist at personer som av en aller annen årsak har en umoden eller skadet hjerne, er mere utsatt for å få organiske psykiske lidelser. Likeledes er mennesker med dårlig allmenntilstand og personer i høy alder disponert for organiske psykiske lidelser. En tvangslidelse gjør at du blir invadert av tanker du ikke ønsker å ha. Typisk er å tenke at ting er farlig, ekkelt, ubehagelig eller urenslig, og så må man foreta handlinger som overdreven vasking for å bli kvitt tankene, sier spesialist i pediatri og barne- og ungdomspsykiatri, Bernhard Weidle (bildet).


Presentasjon om forekomst av psykiske plager og lidelser. Trenger du lysbilder til foredrag om psykisk helse? Denne presentasjonen er beregnet for fagfolk og andre som har behov for bakgrunnsstoff til bruk i foredrag: Forekomsten av psykiske plager og lidelser i befolkningen - stabil eller i endring? I helsevesenet og i psykiatrien er normen å snakke om ”psykisk sykdom”, ” psykiske lidelser ” og ” psykiske plager”. Psykisk helse handler slik om vår til enhver tid opplevelse av trivsel.


Hvite Ørn mener at sykdomsmodellen er uheldig og at det er bedre å bruke ord som ” psykiske påkjenninger”, ” psykiske utfordringer”, ” psykiske kriser” eller ”livskriser”. Mange unge sliter psykisk i perioder. For de fleste er symptomer på psykiske lidelser forbigående, men for noen blir de varige.


Psykiske lidelser definisjon

Med økende individualisering og et sterkere press om å lykkes i skolen har flere vært bekymret for ungdoms psykiske helse. Om psykiske problemer øker blant unge, gir forskningen ingen entydige svar på. Mennesker med psykiske lidelser har oftere diabetes, hjerte-kar sykdom, HIV og mennesker med disse sykdommene har også en høyere risiko for å få psykiske lidelser. Vi har mange diagnoser, og det er mange veier som fører til psykiske plager.


Hva er psykiske lidelser ? Kan man egentlig si noe generelt om hvordan man kan forstå psykiske problemer? Jeg vet ikke, men jeg vil likevel gjøre et forsøk. Noen pasienter med alvorlige psykiske lidelser kan ha behov for langvarige tjenester. Dette kan også gjelde barn og unge. Velkommen til Psykiske Lidelser.


Psykiske lidelser definisjon

Her vil du finne gratis informasjon om psykiske lidelser og ulike psykiatriske medisiner som blir brukt i behandling mot disse. Legg merke til at antidepressive også er kjent som lykkepiller. Datagrunnlag: Norsk pasientregister. Vi vet ikke hva som ligger bak økningen i diagnostiserte psykiske lidelser hos tenåringsjenter.


Emnet skal gi en innføring i psykopatologi og psykiske lidelser og hvordan dette kan forstås fra ulike teoretiske ståsteder. Kjennetegn og symptomer ved de mest vanlige psykiske lidelser vil bli gjennomgått, samt at man vil prøve å redegjøre for hvordan ulike biologiske, psykologiske og sosiale faktorer bidrar til dannelsen og opprettholdelsen av psykiske lidelser. Henvisning og start – psykiske lidelser , pakkeforløp voksne Grunnlag for henvisning Pasienten skal henvises til pakkeforløpet når ett eller flere tegn på alvorlig psykisk lidelse foreligger.


Psykiske lidelser definisjon

Psykiske plager og psykiske lidelser Alle har en psykisk helse, på lik linje med sin fysiske helse. Den psykiske helsen kan være god eller mindre god. Det varierer etter hvem vi er som individer, hvilke situasjoner vi befinner oss i og hvordan vi tolker situasjonen rundt oss. Men selv om ulike områder i hjernen blir affisert ved psykiske lidelser , har vi ennå ingen biologiske tester som kan gi svar på hvem som vil utvikle lidelsene.


Den biopsykososiale modellen. Den nye kunnskapen støtter den biopsykososiale modellen som forklaring på hvorfor psykiske lidelser oppstår og hvordan de opprettholdes. I definisjoner av nedsatt funksjonsevne inngår ofte psykiske lidelser og vansker. Det betyr at den psykiske helsen blant funksjonshemmede generelt vil være dårligere enn for befolkningen generelt. Også blant personer med andre typer funksjonsnedsettelser er psykiske vansker mer utbredt.


Naturfotografen og eventyreren Mats Grimsæth (24) har ryddet vei for at flere unge som strever med psykiske belastninger og selvmordstanker, nå føler seg i stand til å be om hjelp. Psykoedukasjon er opplæring i psykisk sykdom. Ett personlighetstrekk ligger bak nesten all psykisk sykdom Helt ulike psykiske lidelser , som depresjon, rusbrukslidelser og psykoser, knyttes til det samme trekket i personligheten din, ifølge norsk forskning.


Diagnoseverktøy har som formål både å identifisere og utelukke diagnoser. De vanligste diagnoseverktøyene i bruk for å identifisere psykiske lidelser eller ruslidelser er basert på oppfyllelse av bestemte sett av kriterier som er spesifikke for den enkelte diagnosen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg