tirsdag 28. august 2018

Uønsket graviditet

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Uønsket graviditet og abort.


En del kvinner som har sex med kvinner (KSK) har også sex med menn. Noen opplever å bli uønsket gravi og blant KSK som har sex med menn er det en større andel som tar abort enn det er blant kvinner som kun har sex med menn. Ved en uventet og uønsket graviditet kan modsat rettede tanker og følelser gøre det svært at få det nødvendige overblik.

Ikke blot, om graviditeten ønskes gennemført eller ej, men i høj grad også, hvorvidt praktiske, økonomiske og sociale muligheder for at klare livet med et barn er tilstrækkelige, hvis man beslutter dig for at gennemføre svangerskabet. Ifølge studien er nesten annenhver graviditet i Storbritannia uønsket , og halvparten av disse igjen skyldes at prevensjonsmetoden svikter. Men forfatterne understreker at disse tallene er høyere i nettopp Storbritannia enn andre land det er naturlig å sammenligne seg med. Les også: Sikrest med de eldste p-pillene. Du kan bli gravid allerede ved det aller første samleie ditt, hvis prevensjonen dere bruker svikter.


For eksempel hvis kondomet går i stykker. Ungdom har lurt på det samme som deg, finn svarene her! Amathea hjelper deg å finne svar ved usikkerhet rundt graviditet.


Side med 3svar fra våre spesialister innen uønsket graviditet.

To døgn etter at du har tatt den første tabletten, blir du innskrevet på dagavdelingen. Du eller helsepersonell setter noen tabletter inn i skjeden, og du får deretter smertestillende tabletter. For å kunne ta etiske reflekterte valg i forhold til samliv og seksualitet har ungdom behov for kunn-skap og informasjon. Ikke planlagt svangerskap blant brukere av prevensjon avhenger av mange faktorer. Helsemessig, en nonprofit byrå rapportering om helsespørsmål, rapporterer at de fleste tilfeller av uønsket graviditet hos kvinner som er på prevensjon skyldes menneskelige feil (glemme å ta en pille, plassere en kondom feil).


Er du usikker på hvordan du bruker en graviditetstest? Vi får ofte spørsmål om når i syklusen en graviditetstest viser sikkert resultat, eller om det spiller noen rolle om testen tas på morgenen eller ikke. Da er du ikke alene. Her får du informasjonen du trenger.


En uønsket graviditet er altid noget, der skal overvejes grundigt. Der kan være mange grunde til, at en graviditet er uønsket , og mens man respekterer kvindens personlige frihe så må man heller ikke glemme, at en graviditet drejer sig om et levende væsen, og man må overveje sit valg meget nøje. Hadde vel aldri trodd JEG skulle havne i en slik situasjon som dette. Nå når det har skjed føler jeg at jeg ikke har noe annet valg enn å ta abort. Vil gjerne høre fra deg, om du finnes der ute, som har en lignende erfaring.


Føler meg veldig alene nå. Uansett hva du valgte. Jeg blir snart år. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail. Sykdommer og uønsket graviditet.

Graviditet er et spesielt sakrament, hver kvinnes ro og meningen med livet hennes. Men uheldigvis forekommer ikke alltid graviditet når hun venter på henne. Fra antikken har kvinner oppfunnet spesielle måter å unngå uønsket graviditet , så vel som avbrudd.


Dette reduserer risikoen for såre slimhinner og for at kondomet sprekker. Glidemidlene kan også benyttes ved bruk av sexhjelpemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg