onsdag 22. august 2018

Mat uten melkeprotein

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Flere kjekstyper er uten melk, og flere produsenter har melkefrie kakemikser. Kosten er restriktiv og anbefales kun til personer med melkeproteinallergi. Kostholdet må være fritt for meieriprodukter, supplert med eventuelle erstatningsprodukter basert på soya, havre eller ris.


Råvarer av korn, kjøtt, fisk, egg, frukt og grønnsaker er grunnlaget for næringsrike måltider uten melkeprotein. Velkommen til utenmelk! Utenmelk er en side for alle oss som lever med et melkefritt kosthold.


Siden er drevet av Hege J. Fledsberg og Britt Sunde som sammen har mange års erfaring innen allergi, intoleranse og ernæring. Ved mistanke om melkeproteinallergi kan det være aktuelt å legge om til et melkefritt kosthold en periode i samråd med legen, for å bekrefte diagnosen. Da kan man se om symptomene bedrer seg.


Etter en stund uten meieriprodukter prøver man så å reintrodusere melkeprotein under veiledning fra legen, for å undersøke reaksjonen. Her i gården går det med mye ghee. Helsekostforretninger og større dagligvarehandler fører disse produktene. Man kan også få kjøpe allergitilpasset mat over internett. Se siste avsnitt for henvisning til nettadresser.


Fedon har samlet opp oppskrifter som ikke inneholder melk. Her finner du snacks, lunsj, middag og dessert. Ingen av disse testene kan gi et sikkert svar på om du har en allergi mot melkeprotein , men kan sammen med symptomer være til hjelp når legen skal gi en diagnose.


Mat uten melkeprotein

Hva kan jeg spise når jeg ikke tåler melk? Når du har melkeproteinallergi må du holde deg unna kumelk, meieriprodukter og all mat og drikke som inneholder dette. De første 4-månedene anbefales det at barn fullammes. Dersom du mistenker at barnet reagerer på brystmelken, bør du utelate alle melkeprodukter i egen kost i cirka 2-uker. Blir barnet bedre og du ønsker å fortsette å amme (som anbefales), kan du få kostholdsveiledning for å sette sammen en fullverdig kost uten melkeprotein.


Aminosyreløsning – erstatning helt uten melkeprotein som gis til barn som har. Jeg skal lage en formkake som kan spises av en som ikke tåler melkeprotein. Smør: Soft spesial (smør uten melkeproteiner). Lidl kjenner jeg ikke til, men flott om de har mye bra mat.


Uten laktose, men med melkeprotein : frikasse` av grønnsaker, mors lapskaus,. Reaksjoner på melkeproteiner er mest vanlig hos små barn Eksempler på matvarer som må unngås: Alle melkeprodukter, som for eksempel melk, yoghurt, ost, fløte, margarin og smør. Melkeproteinfri kost Personer som har melkeproteinallergi må ha et kosthold helt uten kumelk og produkter som inneholder dette. Jeg syns det enkleste bare var å lage vanlig mat uten melk, feks. Litt forvirret her.


Mener du at hvit saus, brun saus, vaniljesaus, sjokoladepudding er ordentlig god og fyldig og smaksfull mat ? Laktoseintoleranse er vanskelig i begynnelsen men man blir fort vant til det og innser at det ikke er vanskelig å unngå melken. Informasjon kan vanligvis fås hos den lokale Astma- og allergiforeningen. Les ingredienslisten. Snacks til spesielle anledninger i disse ukene: gelé, potetgull (ikke alle typer er uten melk), noen typer mørke sjokolader, saftis ( uten sjokoladeovertrekk). Matvarer uten gluten, melk og soya.


Og forøvrig uten alle de andre tingene som Ravn også er allergisk mot. Men i dagens matsamfunn er hovedproblematikken faktisk å finne et produkt uten gluten, melk og soya…. Men alle varene jeg legger ut er her såkalt Ravn-safe.


I Norge er det Alternativ Mat som importerer denne osten. Vi har kun funnet denne osten på Meny så langt, men den kan kjøpes på nett via Kinsarvik Naturkost. Creamy Smooth, smøreost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg