fredag 17. august 2018

Behandling lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det.

Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Lavt inntak av jod kan gi lavt stoffskifte. Melkeprodukter er rike på jod. Ungdom er utsatt for å få struma og hypotyreose på grunn av lavt jodinntak. Inntak av rikelig jod i dietten kan derfor være god behandling.


Enkelte pasienter med lavt stoffskifte har en lite gunstig lipidprofil med høyt kolesterol. Dette kan kreve behandling med.

Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år. En annen viktig årsak til lavt stoffskifte er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH.


Ved høyt stoffskifte går kroppen på høygir. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Behandling skal normalisere stoffskiftet og fjerne plagene.


LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin. Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).


Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Lavt stoffskifte behandles ved å tilføre tyroksin i tablettform. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


Ved denne sykdommen danner skjoldbruskkjertelen for mye stoffskiftehormon.

Symptomer på høyt stoffskifte kan du lese om her. Hvorfor er det så vanskelig å få prøve behandling med andre medisiner enn Levaxin? Og hva kan være årsaken til at mange pasienter med lavt stoffskifte føler seg underbehandlet eller misforstått?


Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Det er lett å overse symptomene ved lavt stoffskifte. Det er uhyre viktig at stoffskiftepasienter får en tidlig diagnose.


Dermed får kroppen tilstrekkelig mengde av stoffskifte hormonet til å opprettholde et normalt stoffskifte. Tilstanden kan ikke kureres, men målet med behandlingen er å kontrollere symptomer og plager forbundet med lavt stoffskifte. Etter behandling med radioaktivt jod eller kirurgi vil de fleste få lavt stoffskifte og må ha tilførsel av tyroksin. Vi trenger mer forskning for å tette kunnskapshull.


Høyt og lavt stoffskifte kan skyldes problemer i skjoldbruskkjertelen, men også andre forhold. Konsekvensen er at det er krevende å finne riktig forebygging og behandling. Omtrent av menn og av kvinner rammes av lavt stoffskifte. Barn kan også rammes av lavt stoffskifte , men det er mer sjelden.


Det kan være vanskelig å oppdage lavt stoffskifte fordi symptomene kommer gradvis og er ofte uspesifikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg