mandag 20. august 2018

Fastlegeordningen bytte

Fastlegeordningen bytte

Bor du ikke på samme adresse som barna dine? Du kan også sette deg selv og barna dine på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her.


Hvis du ønsker å bytte fastlege på internett kan du benytte helsenorge. Bytte på internett. Merk at du trenger BankI Buypass eller Commfides for å benytte denne løsningen.


Fastlegeordningen bytte

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Her kan du finne fastlegen din, få oversikt over ledige fastleger og bytte fastlege.


Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Skal du finne eller bytte fastlege, se hvor mye du har betalt i egenandeler, eller bestille Europeisk helsetrygdkort? Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge.


Fastlegeordningen bytte

Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Tjenesten bytte fastlege finnes på helsenorge. I tillegg kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer størrelsen på sin listelengde. Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere.


Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. For å kunne ha fastlege er det et vilkår at man er bosatt i riket. De som blir trukket skal tilbys plass på listen til en annen fastlege. Kommunen må sørge for at aktuelle listeinnbyggere får tilbud om ny fastlege.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Helfo skal også registrere pasientane sitt bytte av fastlege. Innbyggar kan finne og bytte fastlege, eller sette seg på venteliste om ikkje fastlegen er ledig på helsenorge.


Velge eller bytte fastlege. Du kan velge eller bytte fastlege her på Helfo sine nettsider: Velg eller bytt fastlege her. Nettsider og kart til legesentre.


Under finner du lenker til legesentrenes nettsteder. Legesentrene er private og leverer allmennlegetjenester i fastlegeordningen etter avtaler med Kristiansand kommune. Disse er fordelt på tre legesentre med en eller flere leger på hvert. Fastlege og bytte av fastlege. På Min helse på helsenorge.


Søk eller bytt fastlege. Formålet med fastlegeordningen er å bedre kvaliteten i allmennlegetjenesten ved at alle som ønsker det, skal kunne få en fast allmennlege å forholde seg til. De fleste som er bosatt i Norge har krav på fastlege. Kan jeg bytte fastlege?


Fastlegeordningen bytte

Her finner du mer informasjon om fastlegeordningen. Du kan selv velge hvilken lege du vil ha som fastlege, men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. De som ikke ønsker å være del av fastlegeordningen , må selv finne en allmennlege å gå til.


Oversikt over fastleger i Trondheim, og hvem som har ledig plass på sin liste, finner du på helsenorge. Barn under år har krav på samme fastlege som foreldre, selv om legens liste er stengt. Hvis du ikke ønsker å være med i den, må du selv finne en allmennlege å gå til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg