fredag 17. august 2018

Vannkopper hjemme fra barnehage

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. I noen tilfeller er det for barnets beste å holdes hjemme for å få mest mulig hvile og ro. Nedenfor har vi listet opp sykdommer og tilstander som kan ramme barnet ditt, og om disse gjør at barnet ditt bør holdes hjemme (eventuelt hvor lenge).


Rådene er basert på offisielle anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI). Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.

Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Ved behandling senere i sykdomsforløpet vil smittsomheten være betydelig mindre, og barn kan derfor gå i barnehage eller skole dagen etter igangsatt behandling.


Friske nærkontakter som settes på profylaktisk behandling trenger ikke å være hjemme fra barnehage. Barnet kan vende tilbake til barnehagen døgn etter symptomfrihet. Barn bør være hjemme fra barnehage eller skole til utslettet har tørket helt inn.


Hvis en person med nedsatt immunforsvar har fått vannkopper , eller hvis det er snakk om et ekstra alvorlig tilfelle, kan man behandle med et stoff som heter aciclovir, som virker virushemmende.

DET KLØR: Du kan kjøpe lindrende midler. Det tar ca uker før vannkopper forsvinner helt, men de er ikke smittsomme etter at de har tørket inn. Så lenge det er vann i de så må hun holdes hjemme fra barnehagen da det er veldig smittsomt.


Som regel går det rundt uke før koppene har tørket inn. Barnet bør derfor holdes hjemme fra barnehagen i denne perioden. EHEC er den typen E. Må barnet være hjemme fra skole og barnehage ? Ved vannkopper er barnet smittsomt frem til de væskefylte blemmene tørker og det dannes skorpe, og barnet bør holdes hjemme fra skole og barnehage i denne perioden. Har barnet feber i tillegg, må det holdes hjemme frem til det er feberfritt.


Vanligvis tar dette 5-dager. Når bør du kontakte. Har holdt barnet mitt hjemme noen dager nå. Barnet har ikke feber og har kviknet til og prikkene har tørket inn.


Har hørt at det tar fra 7-dager før barnet er helt bra igjen. Dette tar vanligvis 5-dager. Brennkopper eller impetigo som det heter på det medisinske språket er forårsaket av en bakterie, ikke et virus slik som vannkopper. Sykdommen smitter ved dråpesmitte gjennom luften eller ved direkte berøring av væske fra utslettet.


Vannkopper skyldes viruset Varicella zoster.

Jeg er barnehageansatt med eget barn i barnehagen jeg jobber i. Dersom hun får vannkopper så er det uaktuelt å sende henne i barnehagen. Samme søren om jeg jobber i samme barnehage eller ikke. Syke barn skal holdes hjemme , og èn vannkopp er faktisk en vannkopp og da SKAL barnet holdes hjemme ! For friske personer er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv.


Har akkurat hatt vannkopper hjemme. Uten for mye klø og skriking. Min sønn er år og var ikke merkbart syk,bare prikkete! En som har helvetesild smitter ikke andre med helvetesil men med vannkopper – dersom de ikke er immune mot vannkopper fra tidligere sykdom eller vaksine. Det er ikke alltid kløe og væskefylte blemmer oppstår, og enkelte kan derfor oppleve å ha, eller ha hatt, vannkopper selv om de karakteristiske symptomene har uteblitt.


Jeg er gravid i uke og lurer på om det er noen fare for at jeg får helvetesild siden jeg har vært i nærkontakt med barnet som har vannkopper. Det smitter fra dager før utbrud er det da verre å gå på skolen når utbruddet er, når man allerede har vært smittefarlig før man vet at man har sykdommen? Hvor lenge varer vannkopper isåfall?


Barn må holdes hjemme fra barnehage til brennkoppene er under kontroll, for å unngå smitte til andre barn. Dersom brennkoppene kan tildekkes med plaster, vil de ikke smitte. Ved mange og eventuelt store brennkopper bør disse være tørre før barna kan gå i barnehage.


Barn bør holdes hjemme fra barnehage eller skole til vesiklene har begynt å tørke inn. Gravide i nærmiljøet og med ukjent smittestatus bør testes, da primærinfeksjon hos gravide gir risiko for alvorlig forløp og fosterskade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg