onsdag 15. august 2018

Forkjølelse varighet

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer.


Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere.


Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren. Hvordan blir man forkjølet?


For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger.


En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere. Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen. Brynjulf Barexstein til KK. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet , diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa.


Hva er årsaken til influensasykdom? Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus. To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker.


Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. LES OGSÅ: Bør man være hjemme fra jobb ved forkjølelse ? Hvor lenge varer en forkjølelse ? Varighet av en viral forkjølelse. En viral forkjølelse tar vanligvis syv til ni dager, hvoretter symptomene forsvinner og sykdommen er over.


De første symptomene på forkjølelse inkluderer sår hals og rennende nese, som varer i omtrent fire til fem dager. Vanlige symptomer er nysing, snufsing, tett nese, kløende eller sår hals, hoste, hodepine, og trøtthet. Barn har 6-forkjølelser for året, mens voksne har ca. Og det gamle fyndordet har faktisk noe for seg. Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter.


Infeksjonen helbreder seg selv så raskt fordi kroppen danner antistoffer som effektivt setter viruset ut av spill. Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt ulike virus som står bak. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger. Vinterhalvåret byr på forkjølelser for de fleste av oss, og for noen vil vinteren også by på influensa. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene.


Her er det du trenger å vite for å komme deg gjennom sesongen. Høsten kommer snikende, med lavere temperaturer, regn og gulnende blader på trærne. Enkelte av oss har tyvstartet litt allerede, og da er det plutselig noen spørsmål som melder seg. Det å få barn er en stor opplevelse og forandring i livet, og for mange kan overgangen være ganske krevende.


Både i svangerskapet og i tiden etter fødsel er det mange sterke følelser involvert – og noen kvinner vil oppleve det vi kaller for fødselsdepresjon eller barseldepresjon. Det er vanligvis bihulene i kinnene som rammes. Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa.


Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse. Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg