fredag 31. august 2018

Kosthold amming

Kosthold amming

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer.


Kosthold amming

Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet. Variert kosthold ved amming. Klinisk ernæringsfysiolog i Oslo Kommune, Oddbjørg Stokkelan forklarer at for ammende kvinner prioriterer kroppen å produsere go kvalitetsrik morsmelk, og det tømmer mors lager for næringsstoffer dersom inntaket er utilstrekkelig. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


PDF ( MB) ↓ Vis flere. Gravide og ammende Mange gravide og ammende lurer på hva de er anbefalt å spise. Her finner du artikler om kosthold , graviditet og amming. Husk å få i deg nok jod!


Amming tærer også på kroppens jernreserver. Magert kjøtt og leverpostei er gode jernkilder, samt grovbrø havregryn, egg og belgvekster. Dersom du har ekte innadvendte brystvorter, kan det være vanskelig for barnet å ta bryst.


Du kan sjekke dette ved å bruke pekefinger og tommel til å klemme sammen det mørke området rundt brystvorten. Også Eskerud påpeker at det ikke finnes noen fasit, og at mange nok er litt raske til å utelukke matvarer fra kostholdet. Det er absolutt ikke gitt at mors kosthold har sammenheng med barnets plager eller oppførsel. Noen babyer kan reagere på at mor spiser mye gassdannende mat som kål, løk, bønner og så videre.


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Kalsium Hvis du har lite meieriprodukter i kosten, bør du i stedet bruke plantedrikker og andre meierierstatninger som er tilsatt kalsium, eller ta tilskudd. Mange feirer med deilige oster med kjeks og marmelader, andre benytter kanskje sjansen til å spise en ordentlig tunfiskbiff. Men det er svært mange seiglivede myter rundt dette med kosthold og amming , så er det virkelig sånn at man kan spise hva som helst når man ammer? Tips for å følge et sunt kosthold under amming.


Hvis du følger et sunt og balansert kosthold i løpet av svangerskapet hver uke, er det viktig for riktig utvikling av fosteret, og for å opprettholde adekvat helse for den fremtidige moren, under amming må dietten også tas vare på, ikke bare variert, men også også så sunn som mulig. Et kosthold som reduserer inflammasjon i kroppen vil derfor også kunne være med på å redusere risiko for livsstilssykdommer. Kosthold kan faktisk til en viss grad være med på å forebygge utvikling av sykdom, og å påvirke sykdomsutvikling.


Eksempler på sistnevnte er kosthold ved betennelsestilstander som revmatisme. Mors kosthold før svangerskapet og helseutfall for barn. Mors inntak av probiotika under svangerskap og amming.


Kosthold amming

Makronæringsstoffinntak og vektøkning i graviditeten, fødselsutfall og barns helse. Kan kosthold og livsstilsfaktorer bidra til forebygging av selvmord?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg