mandag 6. august 2018

Hvor tidlig kan man ta abort

Dersom graviditetstesten er positiv, og du vet at du ønsker å ta en abort , kan du enten kontakte helsesøster, helsestasjonen, fastlegen eller sykehuset du hører til. Du vil da få spørsmål om hvor lenge det er siden første dag i siste mens, for å avgjøre hvor langt på vei du er, sier lege ved Sex og samfunn, Trine Aarvold. Du kan selv fremsette begjæring om abort.


Du trenger ikke å begrunne valget ditt, og det er ingen krav om betenkningstid. Hvis man er gravi må man ta kontakt med lege, helsestasjon for ungdom, jordmor eller gynekologisk poliklinikk på sykehuset direkte.

Kirurgisk abort skal gjøres inne 12. Hvor tidlig de tas er opp til sykehuset. Man kan utføre abort tidligere , men ikke senere (om man da ikke har spesielle grunner som må godkjennes av en nemd). Teknisk sett er man ca. Og har man lov til å ta abort uansett hvor langt man har kommet i svangerskapet i slike tilfeller?


Eller er det slik at hvis man har kommet så og så langt så må man føde barnet uansett? Fram til uker kan man ta abort uten å oppgi noen grunn. I perioden - uker skal det være spesielle grunner, f.

En tidlig ultralyd kan gjøres enten utenpå magen eller vaginalt. Noen kan nok bli sjokkert i starten, og da kan sinne eller skuffelse være typiske reaksjonene, men de fleste roer seg fort og blir til god støtte. Når du kontakter lege, helsestasjon eller sykehus vil de spørre om datoen for siste menstruasjons første dag.


Det kan være ennå vanskeligere å gå med det å ha tatt abort alene enn å ha tatt den litt vanskelige praten med foreldre. Selve aborten kan også være en påkjenning. Dersom det skjer, skal du ta kontakt med sykehuset. Etter to døgn skal du fullføre aborten.


Hvor du ønsker å fullføre aborten , må du bestemme i løpet av den første konsultasjonen på sykehuset. Overlege om senaborter: - Barn ned til uker kan overleve. Det blir nå ulovlig å utføre abort etter uke 22. Men overlege Ola Didrik Saugsta tror grensen kan bli strammet inn med enda en uke.


Jeg har hatt ubeskyttet sex og tatt angrepille, men er likevel redd for at jeg er gravid. Er det noen som vet hvor tidlig man kan ta abort , og om Volvat Medisinske Senter i Oslo kan utføre inngrepet? Hvorfor tar mange abort av et helt friskt barn fordi de ikke kan ta vare på det selv og slurvet med kondom, når de heller kan adoptere bort barnet? Det sitter utrolig mange par der ute som har veldig lyst på barn, men ikke kan det selv.


Da er de villige til å ta vare på noen andres barn som om det var deres eget.

Mange gravide opplever små blødninger underveis i svangerskapet, uten at det trenger å bety abort. Man bør unngå skadelig påvirkning som røyking og stort alkohol- eller medisinbruk i første del av svangerskapet, når fosterutviklingen skjer. Enkelte infeksjoner tidlig i svangerskapet kan føre til fosterskader og abort. Senabort - abort etter 12.


Har man kommet til rundt 18. Man ønsker vanligvis ikke å gjøre abortinngrepet før svangerskapsuke sju, fordi komplikasjonsrisikoen er noe høyere i tiden før dette. Abort kan også framprovoseres med legemidler.


Dette er en metode som kan brukes uavhengig av hvor langt kvinnen er kommet i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg